Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Radio
Autor Wiadomość
Timon22 
Autostopowicz

Silnik: 1,8 benzyna
Wysłany: 2011-06-24, 17:57   Radio

Witam forumowiczów :) W zasadzie to nie chodzi tu o jakiś problem a o radę ale do rzeczy. Mianowicie aktualnie posiadam radio SONY CDX-GT210 CD - MP3 z mocą wyjściową 4x45W. Z tyłu w półce są 2 głośniki AlphardXf star BlueSeries ETP - 6950 o mocy 160W 4 OHM każdy. W przednich drzwiach standartowe. Otóż denerwujące jest to , że gdy się podgłasza radio tak na 25 ( wskaźnik poziomu głośności jest do 35) zaczyna bardzo nieprzyjemnie harczeć. Membrany wtedy dosyć mocno się poruszają a przecież radio ma o wiele słabszą moc od głośników więc chyba nie powinno tak się dziać, albo może się nie orientuję ... Powinienem kupić wzmacniacz do tego ?? ? Jeżeli tak to jaki ? Najlepiej by było w jakiś rozsądnych pieniądzach , chyba , że jest inne , prostsze rozwiązanie :) Proszę o dobrą radę i z góry dziękuję , pozdrawiam :)

pablomed 
Pan i władca oktanów

Silnik: 2E
Wysłany: 2011-06-24, 20:41   

dokładnie jest na odwrót. Charczą bo za niska jest moc do obłużenia tego układu i potrzeba wzmacniacza. W zasadzie lepiej jakbyś poszykał na działach car-radio bo wszystko tam na ten temat znajdziesz. Ja tylko napiszę z grubsza: Z tyłu może być jakiś bas czy tuba żądnych głośników wysoko czy średniotonowych . Dla dobrego odbioru licza się przednie czyli to co w drzwiach przednich i na podszybiu, a w tylnich drzwiach tylko dla pasażerów jadących z tyłu. Reszta porad jak zawsze zaczyna się od pytania do Ciebie - czego wymagasz i na co cię stać, rozpiętość jest olbrzymia. Mnie np satysfakcjonują fabryczne głośniki podpięte pod lepsze nieco niż fabryczne radio, mam Pioneera 50 UB, dla inych to śmiech na sali.
Poproś moda o przeniesienie tematu na własciwy dział, z LPG radio niema wiele wspołnego.

Ostatnio zmieniony przez pablomed 2011-06-24, 20:46, w całości zmieniany 1 raz  

Timon22 
Autostopowicz

Silnik: 1,8 benzyna
Wysłany: 2011-06-25, 11:55   

No własnie nie wiedziałem zabardzo w jakim dziale to umieścić. Ale przynajmniej nieco mi naświetliłeś ten problem , bo w tych tematach jestem kompletnym laikiem :) poszukam w innym dziale , dziękuję za pomoc :)

Odpowiedz do tematu