musisz wymienic rolke napinacza, oraz pasek rozrzadu, jezeli samemu zamierzasz to zrobic to spokojniesie zmiescisz w 170-200 zloty, zalezy jakiej firmy kupisz te elementy...
z pompa wody nie koniecznie, bynajmniej w moim przypadku, wyminialem rozrzad u mijego ojca w pasku b4 z silnikiem 1,9td, jakies 50-60 tys temu, i pompy nie wymienialem i nic sie z nia nie dzieje...
ale jak ktos uwarza, mozna dolozyc te 100zloty z groszami i zarzucic nową pompe
No samemu to raczej nie będę tego robił bo mam dwie lewe do mechaniki
jak już będę robiło to chciałbym wszystko wymienić
żebym za jakiś czas nie musiał znowu oddawać do mechanika żeby np. wymienić pompę wody. Lepiej za jedną robotą. Takie jest przynajmniej moje zdanie.
Więc zakładając że oddaje do mechanika i wymieniam wszystko to jaki może być koszt tego
Nie wiem jak w TD ale w TDI bez klimy pompa wody napedzana jest paskiem od alternatora, wiec nie trzeba jej koniecznie zmieniac a wymiana jej nie wiaze sie z rozkladaniem rozrzadu.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Pasek rozrządu około 80-90 zł, rolka napinająca około 140 zł.
Robota 150-200 zł, tyle pewnie weźmie majster. Pompy wymieniać nie trzeba, bo rozrządem nie jest ona napędzana. Pasek polecam firmy Gates, a rolkę Ruville, bądź SKF.
Ja jakieś 3 tyś. km. temu wymianiałem rozrząd wraz z pompą wody(miała już luzy na tulejce). Za robocizne zapłaciłem 150 zł(ustawienie konta wtrysku,wymiana niżej podanych części i do tego jeszcze jakieś śruby doszły, bo zauważyłem, że są nowe).
Pasek Gates 79zl
Rolka napinająca Ruville 113zł
Pompa wody 65 zł
Wiem też, że są dwa rodzaje rolek do tych silnikach i jest znacąca różnica w cenie. Ta tańsza w moim przypadku(tzn. w sklepie w którym się zaopatruje kosztuje 49zł). Ta tańsza jest montowana w starszych silnikach od około 94-95 roku, dokładnie zależy to od numeru silnika.
Wiem też, że są dwa rodzaje rolek do tych silnikach i jest znacąca różnica w cenie
Zgadza się. Ale to można poznac po numeracji silnika. Do numeru 522765 szła właśnie ta tańsza rolka. Ona średnicę zewnętrzną ma 72. Natomiast od numeru 522766 szła droższa rolka, śr. zewnętrzna 77.5
podepnę się pod temacik będę wymieniał rozrząd ale części mogę mieć taniej prosto z hurtowni i tu jest mój problem bo w ventylku siedział wcześniej 1.9 D a teraz jest 1.9 TDI i po roku prod. auta nie dojdę jaka idzie rolka szukałem numerów silnika ale nigdzie nie mogę znaleźć,zostaje mi tylko wyciągniecie jej i spisanie z niej numerów?
xaafuun, Szukaj takiego zestawu, gdzie wszystkie rolki będą tej samej firmy. Najlepiej INA, SKF, bądź Ruville. A pasek to Gates. Wszystko praktycznie co byś nie wybrał będzie dobre na tych aukcjach.
tylko problem taki, że w tych zestawach nie ma pompy wody
A do czego Ci potrzebna pompa wody? Przecież ona nie jest napędzana rozrządem, tylko paskiem wieloklinowym. jej wymiana nie ingeruje w rozrząd, wymienić możesz sobie kiedy chcesz.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
pompa wody nie chodzi na pasku rozrządu, ale żeby ją wymienić terzeba rozpiąć rozrząd
bradley napisał/a:
Nie trzeba
I nie ma potrzeby wymieniania pompy razem z rozrządem.To jest tylko niepotrzebne naciąganie ludzi na kasę.Moja poprzednia pompa przepracowała od wyjazdu z fabryki do zeszłego roku ,kiedy to rozszczelniła się po 1/4 mili na vwmanii.
Aha i jeszcze jedna ważna rzecz,najlepiej zalewać układ oryginalnym płynem VW G12 i nigdy go nie wymieniać.Tego płynu się NIE WYMIENIA.Mój 14letni płyn miał temperaturę zamarzania -37,to o czymś świadczy.Po za tym nie niszczy układu,nie osadza się żaden kamień.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2011-06-04, 23:05
Nie wiem jak w TDI, ale w TD jest identycznie jak w benzynowym 1.8......czyli na PW.....u mnie ta pompa ma 18 lat....prawie 300 tys km przebiegu......czyli całkiem cierpliwa
po pierwsze jak ktoś chce wymienić pompę wody to trzeba jednak przy okazji dłubnąć rozrząd bo nie wiem jak w innych silnikach ale w TD dwie śruby są za kołem od wałka pośredniego i nijak nie idzie go przeskoczyć więc jednak rozrząd trzeba rozpiąć...i tu też moje pytanie bo jestem w trakcie rozbiórki pompa nadymała 330 tys km i wyzionęła ducha co prawdą nie cieknie ale łożyska są w stanie rozkładu
w którą stronę jest dokręcane te cholerne koło na wałku pośrednim?? z książki wiem jedynie że dokręcone 45 Nm bo one niby chodzi w inną stronę niż silnik i nie wiem sam próbowałem w standardową stronę(lewą) i nie chciało nawet drgnąć tyle że musiałem jedną ręką je blokować prętem a drugą klucz
byłbym wdzięczny za w miarę szybką odp
no to chyba sam sobie odp
koło się odkręca normalnie na klinie siedzi tylko ostro dokręcone no ale się udało
a no i nie 2 a 3 śruby są pod tym kołem
plus jeszcze wspomnę że osłonę dolną rozrządu należy zdjąć czyli też koło od alternator pompa wspomaganie te co jest przy wale
ogólnie mówiąc wymiana pompy wodnej w TD = wymiana rozrządu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum