Wysłany: 2011-06-25, 10:21 Brak kontrolki grzania świec!1
Witam alles!! Jestem posiadaczem ventylka od 3 miesiecy i nie zauważyłem aby zapaliła mi sie kontrolka świec przed odpalaniem, nawet nie mrugnie poprostu jej nie ma! Czym może byc to spowodowane, powiem tylko że pali na strzała czy zimny czy ciepły. Słyszałem opinie, że w sezonie letnim może sie nie zapalać dopiero jak temp. spadnie poniżej zera to się załącza. Ale porównywałem z innym VW i wszędzie jest nawet na chwilke sie zapali i gaśnie.
Sprawdz zarowke, podlacz vaga czy przypadkiem nie wysralo bledu jakiegos przekaznika. Ale ogolnie to teraz i tak nie bedzie grzalo. Co prawda u mnie mignie na moment i zaraz sie wylacza.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Błąd chyba jest sygnalizowany właśnie świeceniem się kontrolki od świec, przynajmniej u mnie w 1Y tak jest. Zwarcie, przerwa itp. jest sygnalizowane mruganiem..
to nie ma nic do rzeczy, powyżej 3 st. świece i tak się nie podgrzewają w TDI, więc czy mrugnie czy nie mrugnie kontrolka i tak podgrzewanie nie zadziała. żaróweczka po prostu
dodam że sprawdzałem dzisiaj czy świece dostają prąd ,to dostają normalnie podgrzewają się ,można usłyszeć nawet po tym tyknięciu w śridku jak się siedzi po przekreceniu stacyjki i po 10s od przekręcenia jak się wyłącza
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum