Wysłany: 2011-07-04, 10:49 !.9 TD nie kręci i się restartuje
Witam, dzisiaj rano autko odpaliło, gdy wyjechałem z placu i żeby zamknąć bramę zgasiłem auto juz potem nie chciało odpalić.
Tzn. Wszystko niby jest ok, ale gdy chce zakręcić rozrusznikiem to on zakręci z 1/4, po czym są jakieś dziwne dźwięki jakby z deski rozdzielczej i autko się restartuje, czyli gaśnie wszystko i się złącza - po czym zegarek 00.00 i tak ciągle...
Jak myślicie ? Może na rozruszniku jakieś zwarcie, że nim w ogóle nie kręci ? Gdzie dokładniej znajduje się rozrusznik ? Bo może się zablokował to spróbował bym go trochę popukać.
Rozrusznik masz z przodu skrzyni biegow. Po przewodach z akumulatora znajdziesz.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
mialem to samo;/
u mnie wystarczylo przeczyscic klemy i slupki dokrecic i gra muzyka;) jak klemy beda ok to po kablu szukaj to rozrusznika moze tam cos nie laczy. takie objawy to cos z pradami nie tak
Ostatnio zmieniony przez sajmon91 2011-07-11, 01:25, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum