A wiec tak...Witam serdecznie mam ventyla 1.9 Gtd 92r 75km niestety
Problem jest mianowicie taki strzelił pasek osprzetowy mianowicie od alternatora pompy wody oraz bodajże pompy oleju....Mialem taki niefart ze wkrecil sie w pasek od rozrzadu.
Pytanie silnik ten jest kolizyjny? Bo słyszałem ze nie jest...ale chodzi jak młockarnia
A drugie moje pytanko do bardziej doświadczonych posiadaczy ventylka jest taka jaki największy diesel pasuje i jaki silnik byście proponowali....miałem plany wsadzić vr6....ale mógł by być tez diesel...
Z góry dzięki
Ostatnio zmieniony przez jerry 2011-07-21, 21:57, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1yz ? Pomógł: 2 razy Wiek: 34 Dołączył: 11 Sie 2010 Posty: 229 Skąd: Gliwice / Raamsdonksveer NL
Wysłany: 2011-07-21, 22:58
A odpala w ogole? Mi na autostradzie w Holandii kiedyś szczelił pasek od alternatora i pewnie jak szczelił to przy okazi zabrał ze sobą pasek z pompy wody wiec nie dziwi mnie to
Wiec tak w tej wersji tak jak pisałem pasek napędza pompę wody,alternator i nie jestem pewien czy pompę olejowa....bo nawet łba nie moglem wsadzić bo zmieniałem ten pasek pod blokiem na lewarku....XD pasek został wymieniony o dziwo powinien być 6pk 923 czy jakoś tak a był 6pk 1078 chyba ;] wymieniłem odrazy pasek od pompy wspomagania....
oraz cały napinacz...dla bezpieczeństwa....bo padre nie pamiętał kiedy wymieniał....odpala....kopci na niebiesko...;( i wali jak siemasz.....temp podchodzi do ok 110 stopni...i ma takiego mula...jak wyłączę ssanie skacze na obrotach aż w końcu zdycha....na ssaniu jeszcze w miarę równo chodzi...
witam. wymieniłe uszczelke pod kolektorem ssącym oraz wydechowym i pod dwururką oraz rure łączącą turbine z filtrem powietrza i po złożeniu vento chodzi jak traktor czy to wina turbiny czy coś innego doradzcie cos bo już nie wiem co mam robić
tygrys24, czym się różni problem opisany przez Ciebie w tym temacie: http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=9941 od tego, który tutaj napisałeś? To jest to samo, więc po co dublować tematy? Jak ktoś będzie wiedział, to napisze. A to, że kilka razy piszesz jedno i to samo w rożnych tematach niczego nie zmieni.
A rozrząd to dobrze ustawiony?? Jeśli mocno wali, ale odpala to jest szansa, że będzie żył. Może masz przestawiony wałek lub pompę i za wcześnie otwierają się zawory lub jest zbyt wczesny wtrysk. Silniki niestety są kolizyjne. Pompy oleju nie napędza ten pasek. On jest od pompy wody i alternatora.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum