mam problem z pokretlami a mianowicie wlaczanie na poszczegolne biegi sie zacina i nie mozna ustawic go w poz 0 tylko wczesniej sie zacina.czy mozna to naprawic czy kupowac drugie od razu?
Silnik: 1,9 TD 75KM Pomógł: 9 razy Dołączył: 16 Sie 2011 Posty: 308 Skąd: Bunzlau
Wysłany: 2011-08-17, 21:02
u mnie nie działał 1 i 3 bieg i zacinało się czasami ... wyciągasz pokrętło i tam jest taka blaszka, która zwiera zewnętrzną część z poszczególnymi wenętrznymi (w zależności od biegu) ... wyciągnij i podegnij odpowiednio tą blaszkę ( w takie "śmigło") ... nic nie będzie blokowało
Silnik: 1,9 TD 75KM Pomógł: 9 razy Dołączył: 16 Sie 2011 Posty: 308 Skąd: Bunzlau
Wysłany: 2011-08-19, 11:37
a jak zdejmiesz pokrętło, to tam w środku jest mała srebrna blaszka zakończona miedzią ... przyciskasz śrubokrętem dzyndzelek na środku pokrętła i wyciągasz tą blaszkę
wszystko jest na wierzchu i nie trzeba fotek
zazwyczaj pokrętło jest "przysmażone" od iskrzenia w tym miejscu, gdzie styki nie łączą
_________________ pierwszy mój VW ;-)
Ostatnio zmieniony przez Radex 2011-08-19, 11:39, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum