Witam!
Czy oryginalny brzęczyk informujący o nie wyłączonych światłach na postoju będzie działał bezpośrednio wpięty w skrzynkę bezpieczników /przekaźników czy musowo coś mieć więcej do zestawu gdzie dokładnie trzeba go wpiąć w skrzynce za porady ,zdjęcia i wszelka pomoc z góry dziękuje
_________________ Volkswagen Vento Klub Polska nic więcej się nie liczy ...
Chodzi Ci o przekaźnik nr 36? Jeśli tak, to sam na pewno nie zadziała, bo przerabiałem to. Jak wiesz, kombinowałem z jakimś innym bzyczkiem, nawet poradę naskrobałem i dopiero to mi dobrze zadziałało.
tom cio, - porada Sebastiana jest mi dobrze znana ale mi chodzi o orginalny przekaźnik brzęczyka taki jak w linku powyżej... z tego co sebastian, pisze to sie nazywa przekaznik nr.36 i jak rozumie to tylko sam przekaźnik ale brzęczyka w sobie nie ma ... a gdzie w takim razie znajduje sie ustrojstwo które dają ten sygnał dźwiękowy i jak to wygląda
Jedno jest pewne - przy szukaniu tegoż brzęczyka specjalnie jeszcze przekaźnik z numerem 36 włożyłem w to miejsce, gdzie oryginalnie powinien on być a wersjach, w których on fabrycznie występuje i nie działał. I mi też gość powiedział, że sam z siebie nie zadziała, bo to tylko przekaźnik, więc musi być coś jeszcze w takim układzie. A w ogóle to rozbierz go i zobacz, czy jest tam jakiś buzzer w środku... Może być, tak jak pisze tom cio, że przekaźnik tylko uruchamia sygnał, a brzęczenie idzie z licznika - tak ja mam np. w Borze
ale ten przekaźnik ma nr 29 i powinien być wpięty w plac numer 9 i z tego co czytam to przekaźnik\brzęczyk niezapiętych pasów w wersi USA wiec wogule zaszła pomyłka
Ostatnio zmieniony przez krzeszak 2013-03-19, 21:51, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2013-03-19, 22:36
krzeszak, konieczną modyfikacje w okablowaniu masz dokładnie opisaną na golf3.pl zdaje się albo na forum vw http://forum.vwgolf.pl/
Czyli nie wystarczy przekaźnik 36, parę kabelków trza dosztukować nie będę powtarzał ten opis łatwo znajdziesz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum