Wysłany: 2011-10-10, 16:22 Nie odpala i gaśnie podczas jazdy
Witam wszystkich!
Ostatnio moje Vento zaczęło szwankować. Pojawiły się 2 problemy.
Po 1:
wracam z pracy, przejeżdżam około 20 km, podjeżdżam pod sklep, przychodzę po 5 minutach przekręcam kluczyk a kontrolki się nie zapalają - rozrusznik kręci ale silnik nie odpala, wszystko inne działa tylko te kontrolki w liczniku nie świecą się. Stało mi się tak kilka razy ostatnio. Auto w końcu odpala po kilkunastu razach przekręcania kluczyka.
Po 2:
ostatnio kilka razy zdarzyło mi się, że jadę sobie do pracy i w pewnym momencie auto gaśnie jak gdyby nigdy nic i albo odpala po kilkunastu metrach albo gaśnie, ale wtedy odpalam go bez problemu z kluczyka i jadę dalej.
Zaczęło mnie to wkurzać. Proszę o jakieś rady co może być tego przyczyną i co ewentualnie wymienić
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Z tego co poczytałem i pytałem mechanika to mogą być 3 przyczyny: kostka stacyjki, jakiś przekaźnik bądź centralka alermu. Jutro muszę poszukać na spokojnie.
Siemanko! Problem rozwiązany. Zawiniła centralka alarmu a dokładniej przekaźnik w niej który był w części rozlutowany. 3 złącza zostały przelutowane i problem znikł - auto odpala i nie gaśnie w trakcie jazdy jak do tej pory. Ktoś na forum miał taki sam przypadek. Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum