Silnik: 1yz ? Pomógł: 2 razy Wiek: 34 Dołączył: 11 Sie 2010 Posty: 229 Skąd: Gliwice / Raamsdonksveer NL
Wysłany: 2011-10-24, 23:09 Koniec silnika?
Witam!
Dzisiaj nastała wielka tragedia ponieważ ventowóz odmówił mi posłuszeństwa i oddał się na spoczynek
wieć tak odpaliłem maszynę słyszałem jakieś stukanie w silniku przejechałem z kilometr zobaczyłem ze kopci jak by turbina umarła ale to jest silnik 1,9 d 64km wiec odpada wyszedłem z maszyny otwarłem maskę przegazowałem i kopcił jak wracałem to już nie miał mocy na wjeździe mi zgasł i już nie opalił co możne być?
Ostatnio zmieniony przez Brutal 2011-10-24, 23:24, w całości zmieniany 1 raz
Chyba trzeba urwac glowe i sprawdzic czy tloki nie spotkaly sie z zaworami.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
sprawdz czy nie przestawil sie rozrzad. przestawienie nawet o 1 zabek moze miec takie skutki. ewentualnie cos nie tak z pompa. w SDIku mialem tak jak szef kupil auto. nie chcialo jechac strasznie glosno chodzil kopcil i palil 12l/100km, po regulacji pompy pali 7l chodzi ciszej i kopci tylko jak sie da duzo gazu a i przynajmniej jechac zaczelo
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Moze zle zrozumialem Chodzilo mi o to, ze jak sie giba kolo na wale to jak pisal chopin87, przestawienie rozrzadu jest kwestia czasu, a jak sie bardzo przestawi to jest troche wieksza demolka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum