Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 18 razy Wiek: 51 Dołączył: 05 Mar 2007 Posty: 1027 Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2007-03-06, 13:17 problem ze skrzynią biegów.
Witam wszystkich forumowiczów!!!
Od 10 lat jestem fanatykiem vw vento. W 1997 m.ój tata kupił vent 2.0 gt, którym miałem przyjemnośc jeżdzić 10 lat. Obecnie mam swój samochód, jak nietrudno sie domyśleć jest to vento 1.6 z jednopunktowym z wtryskiem w wersji GL . Samochód sprawuje się dobrze, z jednym wyjątkiem. Mam problem z wyskakujacym III biegiem. Bieg wyskakuje tylko wtedy, gdy nadwozie przechyla się w prawą stronę np. na rondzie. Nie wiem co może być tego przyczyną. Biegi wchodzą bez żadnych zgrzytów, lekko. Może ktoś mi coś poradzi.
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 18 razy Wiek: 51 Dołączył: 05 Mar 2007 Posty: 1027 Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2007-03-06, 19:07
theority napisał/a:
Moim zdaniem sprawdź poduszki, bo na to by wskazywało że wyskakuje tylko w przechyle
Dzięki za radę. Faktycznie to mogą być poduszki. Były sprawdzane w warsztacie, które specjalizuje się w naprawach fiata. Powiedzieli,że wszystkie są całe. Pojadę do takiego, który zajmuje się vw.
Morfeusz142
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum