Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2009-11-14, 09:44 Re: Vento by miki9a
Witamy
No to czekamy na te foty z niecierpliwością. Wyposażenie wymarzone
miki9a napisał/a:
-podwyższone zawieszenie
No i tu jakaś nowość. Wszyscy przeważnie gwinty, kity itp a tu podwyższone Czy teraz może autko jest na niskim zawiasie i chcesz do standardu podnieść czy ze standardu na wyższy poziom
raczej chce coś trochę wyżej niż standard dzisiaj to zrobię i jak zdążę przed zmrokiem to jeszcze fotki zrobię i wstawię dziś.a wole wyższe bo na nasze drogi to inne się nie nadaje
Silnik: 1,6 TDi Pomógł: 7 razy Wiek: 35 Dołączył: 19 Wrz 2009 Posty: 1730 Skąd: VW Club Chelmek
Wysłany: 2009-11-14, 10:44
miki9a napisał/a:
raczej chce coś trochę wyżej niż standard dzisiaj to zrobię i jak zdążę przed zmrokiem to jeszcze fotki zrobię i wstawię dziś.a wole wyższe bo na nasze drogi to inne się nie nadaje
vento country ???
_________________ Nie trąb gdy zwalniam jadę na glebie zaraz wahaczem o coś przyjebie
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-11-14, 13:21
No to dziwne Ci powiem...swego czasu tez tych gum używałem z racji zbyt miękkich sprężyny, które kiedyś miałem i one nic mi nie podnosiły, jedynie furka tak nie siadała.
u mnie teraz stoi wyżej sprężyny mam dobre. no właśnie one dają taki efekt żeby tak nie siadało autko.zawsze to coś . i przy jeździe w 5 osób już nie będzie tak blisko ziemi. a co do tych talerzyków to jak się na nich podnosi?
Wysłany: 2009-11-14, 16:13
miki9a napisał/a:
a co do tych talerzyków to jak się na nich podnosi?
Wyciągasz amortyzator, zbijasz talerzyk, w miejsce talerzyka dajesz tulejkę o dowolnej długości. Długość tulejki/dystansu zależy od tego ile chcesz furkę podnieść. Jak już założysz tulejkę to na nowo wbijasz talerzyk i wszystko składasz.
A tak to u mnie wygląda (jakaś stara fota)...to zgrubienie pod talerzykiem to jest właśnie ten dystans/tuleja
Wysłany: 2009-11-14, 23:46
Zawias dosyć wysoki....nie wiem jak wyglada z boku, ale uważam ze nie ma sensu bardziej podnosic...no chyba że to tylko zludzenie na fotach
Widze że boczki na drzwiach ja u mnie...grucha od Cb schowana tez jak u mnie....obicie foteli też jak u mnie (ja dałem pokrowce).....kiera jak u mnie....
Poza tym widże po fotach że u Ciebie trzebaby zabezpieczyć (a wczesnie obczyścić) progi od dołu...a co za tym idzie zając się podłogą....no ale temat dosyc prosty do ogarnięcia
nie nie był bity w dupke na pewno. za to w przód tak . a jeśli chodzi wam o tą klapę po lewej stronie ze się nie zgrywa to już tłumacze. poprzedni właściciel miał antenę CB na klapie. i miał jakiś taki dziwny uchwyt ze klapę wygięło razem z zawiasem . a jeśli ktoś nie wierzy to mogę fotkę zrobić co zostało po uchwycie oprócz krzywej klapy
Ostatnio zmieniony przez miki9a 2009-11-15, 01:35, w całości zmieniany 1 raz
mam taki problem ze swoim Ventkiem. świece żarowe grzeją mi dopiero poniżej +5 Stopni. ale mimo to kontrolka od świec się nie zapala . żarówkę sprawdzałem dobra jest. co zrobić?
jak bedziesz mial na oku to koniecznie daj znac
ja podnosilem tez ventyla - sposobem Tygrysa, i jest wysoookooo
jak cos to sie kiedys ustawimy to oblukasz co i jak
Oki na pewno dam znać. jutro kumpla zapytam on może takie mieć. czemu nie tylko możne w któryś weekend bo tak to codziennie do białej dojeżdżam i troszkę późno wracam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum