Silnik: 1.8 B + G
Wiek: 37 Dołączył: 19 Mar 2011 Posty: 228 Skąd: SCZ in Warsaw
Wysłany: 2012-01-31, 20:08 Jaką Pb lać do zagazowanego auta 95 czy 98?
Koledzy jaką benzynka lać do kuchenki?
95 czy 98 oktanów?
Ja jeżdże w sumie mało na pb. Tylko do
Druga sprwa to w taką zimę jak teraz to jak wygląda sprawa z odpalaniem auta i rozgrzewaniem go jak stoi?
Jedni mówią, że jak stoi to olej w silniku ma słabe smarowanie a inni, że jak jest zimny olej w skrzyni to on też źle smaruje.
95 wystarczy, ja co 2 miesiace 10 l tankuje na odpalanie i przejechanie paru km zeby autko nie zapomnialo jak sie jezdzi na benzynie, przed zima odpalanie na benzynie (inaczej nie da rady) i po chwili przelączanie na gaz, zima tu juz jest inaczej jak auto zasypane odpalam auto i powoli odsniezam pracuje caly czas na pb chyba ze temp jest powyzej zera to przelaczam na gaz, teraz przy tych mrozach odpalam auto na pb odrazu ruszam 2 km i przelaczam na gaz.
_________________ FIAT CC -> OPEL VECTRA A ->VW VENTO -> VW GOLF MK2
Ja również potwierdzę moją wcześniejszą wypowiedź w tej kwestii, że poza ubytkiem większej kasy w portfelu nic więcej nie odczułem. Może, jakbym miał bardziej czuły na paliwo samochód, silnik na PD czy więcej, nawet CR, to może i owszem, różnicę by się odczuło. Natomiast różnych opinii się nasłuchałem, jednych za, drugich przeciw, odnośnie opału czy bio. Nic innego jak ON nie wleję do baku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum