Witam wszystkich. Panowie mam pytanko. Moje vento pali mi ok8 litrów ropy. Czym może to byc spowodowane? Dodam że nie kopci, w mrozach przy -25 pali na strzała, buta ma, skrzynia manualna. Zaznacze że jeżdze tylko krótkie trasy ok 3km. Wszędzie gdzie nie spojrze spalanie nie przekracza 5,5 może 6 litrów. Gdzie może byc przyczyna takiego spalania? Od czego zacząć szukać? Czy może poprostu tyle palą na nierozgrzanych silnikach? Proszę o pomoc i radę w tej kwestii. Z góry dzięki.
Czyli nie jest to normalne rozumiem? Proszę o bardziej szczegółową odpowiedz bo jestem kompletnym laikiem w tych tematach. W jakim kompie i czy zrobi mi to każdy mechanior?
Mozesz to sam nawet zrobić, jeśli masz dostęp do laptopa i kabelka, żeby komputer podłączyć pod auto. Każdy mechanior Ci tego nie zrobi, bo nie każdy ma właśnie taki kabelek, a ogólnie koszt za samo podłączenie biorą sobie średnio 50 zł
To, że robisz krótkie dystanse mogłoby wszystko wyjaśniać, ale i tak moim zdaniem jest to deczko za dużo. U mnie 6.5 po mieście pali max.
najlepiej to popytaj po okolicy kto ma jakiś program typu coś do diagnostyki VAG'ów kabel żeby podłączyć autko pod lapka i jazda, mi osobiście to ten program samemu by było ciężko rozkminić, więc poszukaj kogoś kumatego w tym temacie kto zrobi Ci to za piwko albo nawet dwa , kabel i program są ogólnie dostępne, u mnie to co prawie co drugi fan motoryzacji ma takie zaplecze do diagnostyki
Oki. Wszystko rozumiem. Jak znajdę jakiegos fachmena to pojade i dam znac jakie efekty. Gorzej jak sie okaże że wszystko ok to będzie kiepsko. Najwyzej bede was męczył następnymi pytaniami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum