Wysłany: 2007-03-15, 17:41 listwa progowa
sluchajcie wczoraj odkrylem ze zgnily mi plastikowe progi, w serwisie krzycza za te plastiki za 1 strone 340 zł.ponoc blacharze potrafia cos z tym zrobic, tzn zerwac to.Ale co dalej?moze ktos to juz przerabial?
Zalaczam zdjecia: zgnily prog lewy i dla porownania prawy.
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2007-03-15, 17:47
Jak na moje oko to niestety i próg jest chyba przegnity i chyba z czasem mogą się pojawić kłopoty z podniesieniem auta lewarkiem i bez wymiany progu to sie chyba nie obedzie
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 18 razy Wiek: 51 Dołączył: 05 Mar 2007 Posty: 1027 Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2007-03-15, 17:54
Próg jest cały więc nie musisz się martwić wymianą całego progu. To co widać na zdjeciach to listwa ze stali nierdzewnej, którą można od biedy dorobić z kawałka blachy. Ze zdobyciem oryginału mogą być kłopoty. Sam czegoś takiego kiedyś szukałem i w koncu kupiłem w sklepie.
Silnik: 1Z Pomógł: 5 razy Wiek: 47 Dołączył: 27 Mar 2006 Posty: 53 Skąd: piekary śl
Wysłany: 2007-03-15, 22:32
Witaj Docent! niedawno to przerabiałem. z resztą gdzieś na forum poruszałem ten temat. listwę która ci zgniła da cię łatwo zdjąć. na szczęście w żaden sposób nie łączy się ona z progiem więc na pewno progi masz zdrowe. listwa jest zamocowana na całej długości na swego rodzaju zatrzaskach. najlepiej zdjąć małe plastiki przy przednim i tylnym kole a później listwe łatwo zdejmiesz pociągając ją do siebie. nie zdziw się jeśli w trakcie demontażu rozleci się na części. u mnie tak się stało. po prostu rozpadła się. podobno gnijące listwy to typowe a najgorsze że bardzo trudno je dostać. tutaj gość ma cały komplet: http://www.allegro.pl/ite..._vw_golf_3.html
z pewnościa padła ci tylko ta cieńka listwa którą widać na jednym ze zdjęc. mnie udało się ją dostać za 70zł. pozdrawiam!
tu masz link do mojego posta możesz zobaczyć jak to wyglądało u mnie: http://forum.vwvento.org/...ighlight=#12792
Wysłany: 2007-03-29, 22:48
hej ludzie,
znalazlem taka listwe tutaj:
http://www.allegro.pl/ite...iii_gt_gti.html
ale okazuje sie ze o 30% drozej niz w serwisie vw.
Ostetcznie wiec kupilem ja w serwisie.
Wysłany: 2007-03-30, 19:45
no nie tak do konca Spyro. w necie z wysylka kosztuje mnie to dokladnie w wersji optymalnej (przelew na konto) 130 zl, w serwisie w slupsku sprowadzili mi ja od pana Kulczyka za rowne 100.Pozdrawiam!!!
Ale w podawaniu procentów bierzemy cenę wyjściową czyli 130 zł z allegro od których odejmujemy 30% a to jest 39 zł, po czym przyrównujemy do ceny ostatecznej pozostałej w kieszeni w wartości polskich złotówek a procenty uderzają do głowy po transakcji
_________________ Gość, jeśli pomogłem, to kliknij pomógł. Będzie mi miło
Wysłany: 2007-03-31, 07:38
z glupich procentow robi sie dyskusja tak zazarta jak o swiatla w dzien. za cene wyjsciowa wzialem 100 zlotych w serwisie,inni moga sobie wziac za wyjsciowa cene na allegro.oj ludzie,tylko klocic byśta sie chcieli....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum