Wysłany: 2012-03-21, 11:23 Drgania pyrkanie z wydechu AAM
Witam w moim VW Vento 1.8 AAM, występuje problem polegający na tym iż, jak silnik zimny chodzi równo nie drga wszystko jest w porządku, natomiast gdy się rozgrzeje silnik zaczyna drżeć oraz przysłuhuując się wydechowi słychać nierówną pracę oraz lekkie strzelanie w wydech. Świece wymienione na ngk jakięs 7 tyś temu, filtr powietrza i paliwa tak samo wymienione 7 tyś temu, wklejam filmik jak pracuje na rozgrzanym silniku http://www.youtube.com/wa...suLa6UQ&feature , na kompie 0 błędów, odkręciłem świece to 2 pierwsze są kawa z mlekiem a 3 i 4 czarne, zmieniłem na stare świece to pochodził z 5 minut dobrze i to samo zaczęło się dziać, dodam iż silnik zachowuje dynamikę i jest elastyczny jak przed usterką. Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu
Silnik: 1.8 GT + gaz Pomógł: 10 razy Wiek: 37 Dołączył: 18 Wrz 2011 Posty: 141 Skąd: Drawsko Pomorskie
Wysłany: 2012-03-21, 20:50
Kolego ja mam ten sam problem...wymieniałem swiece kable kopulke, cały gaznik przełożyłem od innego zakupiłem nowa pompe paliwa filtr paliwa bez efektów wiec na ssaniu pracuje ok dałem sobie juz z tym spokój. Na gazie wszystko jest ok.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum