Wysłany: 2012-03-26, 13:49 jak sprawdzić kąt wtrysku
Witam jako że dzisiaj mam wolne i jakieś święto jest wziąłem sobie kabelek i chciałem sprawdzić kąt wtrysku i dawkę paliwa tylko za diabła nie mogę dojść gdzie to jest i jakie powinny być parametry prawidłowe
posiadam program VAG COM 409.1
Silnik: 1.9 TDi Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1254 Skąd: zamość
Wysłany: 2012-03-26, 16:04
musisz wejsc w blok 0 i chyba druga pozycja to kat wtrysku wartosci na rozgrzanym silniku powinny wachac sie miedzy 49-51
dawki nie pamietam w ktorych ale mozesz pokolei uruchamiac 1,2,3... blok i zobaczysz co tam Ci wyskoczy ja w vag can porfesional mam pod wartoscia jaka jest podany w jakim zakresie jest spoko
Silnik musi byc rozgrzany, silnik/engine, blok 000, NASTAWY PODSTAWOWE/BASIC SETTINGS (nie bloki pomiarowe/ measuring blocks), klikasz guziczek tdi timing, pojawia sie wykres, z listy rozwijanej wybierasz swoj silnik. Wartosc powinna oscylowac w granicach srodkowej linii na wykresie.
lukasz17 napisał/a:
49-51
Co nie jest zawsze prawda
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
bradley, możesz podesłać linka jak masz gdzieś bo ja szukałem i coś nie mogę znaleźć :/
polski vag też gdzieś mam instalkę lukasz wiesz gdzie tam się sprawdza kąt wtrysku?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum