Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
kredyt mieszkaniowy- kilka pytań
Autor Wiadomość
aro1120 
Zapalony Ventkarz

Silnik: 1.8 ADZ +GAZ
Wysłany: 2012-03-26, 19:50   kredyt mieszkaniowy- kilka pytań

witam w związku z tym ze w tym roku kończy się możliwość skorzystania z programu rodzina na swoim nosze sie zzamiarem wziecia kredytu na domek. Byłem juz w banku PEKAO dostałem rozpiske z ratami na 20,25 i 15 lat wiem ile bede bulił ale co jeszcze musze wiedziec ?? na co uwazac ?? jakie sa haczyki?? pani ładnie gada w banku ale wiadomo ze ona musi mi wepchnac kredyt wiec mowi tylko minimum informacji.

Danielos 
Niedzielny kierowca

Silnik: 2.0 AGG
Wysłany: 2012-03-26, 20:12   

przeczytaj dokładnie umowe,najlepiej weź ja do domu i przeczytaj przed podpisaniem,a jak nie orientujesz się to weź ja do jakiegoś prawnika niech sprawdzi haczyki i wyjaśni Ci to w niebankowy sposób tylko ludzki... ;) dobrze by było jakby umowe można było zmieniać: czy w razie przypływu jakiejś większej gotówki możesz wcześniej spłacić kredyt jeśli tak to na jakich warunkach. Dużo by pisać ale najlepiej jest zabrać umowe przed samym podpisaniem i wnikliwie ją przeanalizować :) Powodzenia ;)

arthur 
Ventofan

Silnik: D4D
Wysłany: 2012-03-29, 14:04   

Witam

Nie wiem czy w ogóle powinienem to pisać ale warto odwiedzić kilka banków na początek żeby sprawdzić konkurencję.
Co do samego kredytu to warto sprawdzić jaki WIBOR bank bierze pod uwagę (większość banków ma WIBOR3M). Kolejny element to prowizja banku, opłata za udzielenie kredytu, ubezpieczenie od śmierci, utraty pracy, trwałej niezdolności do pracy, etc. Dodatkowo ubezpieczenie mieszkania/domu (tego wszystkie banki wymagają). Warto zapytać jakie produkty dodatkowe bank wymaga, może to być konto ROR, karta kredytowa, polisa na życie i co tam jeszcze mają :) .

To tak w skrócie. Sam zaczynam właśnie przygodę z tym tematem.

Powodzenia:)

Odpowiedz do tematu