Panowie rozebralem wczoraj u siebie podszybie i wtyczke od ECU...i.... widze ze przewód sygnałowy sondy (fioletowy) jest wpiety normalnie do wtyczki ale mam ucięty przy samej wtyczce czarny kabel sondy (mase)
Orientuję sie ktos gdzie powinna byc podlaczona masa sondy od strony ECU?
Po stronie sondy mam przykrecona do masy tak jak byc powinno.
A tak to wyglada u mnie:
http://www.fotosik.pl/pok...7f6fa18f3b.html http://www.fotosik.pl/pok...1eb1b1965a.html
gdzie ma byc podlaczony czarny przewod??
_________________ W razie potrzeby posiadam kabelki OBDI/OBDII oraz interfejs LPG do Bingo M- Służę pomocą
Troche mnie to dziwi skoro z jednej strony jest podłączony (w tym przypadku do masy) to z drugiej strony też powinien być gdzieś podpięty...
Ale skoro tak...
(PS. co do ekranu sondy to byłem przekonany że jest nim ta "folia aluminiowa" która jest pod izolacją)
Dzięki pablomed
_________________ W razie potrzeby posiadam kabelki OBDI/OBDII oraz interfejs LPG do Bingo M- Służę pomocą
Ostatnio zmieniony przez M4teusz 2012-05-01, 18:19, w całości zmieniany 1 raz
tak na logike tez uwazam ze powinno byc to podlączone... Nie mam pojęcia do czego dlatego zapytałem. Troche byłoby to dziwne przewód podłączony tylko z jednej strony... a z drugiej po prostu ucięty... poza tym bez powodu nie jest ten przewód pociągnięty do samego ECU, gdzieś tam musi być jego miejsce. Jutro rozbiore podszybie u taty w Toledo I (tam jest identyczna sonda) i zobacze gdzie to idzie i napisze żeby nie było niedomówień
Sprawdziłem w Toledo i dla pewności u znajomego w mk3 wszędzie ten przewód jest tak samo ucięty...
Kolega pablomed miał rację ale dla mnie dalej jest to trochę dziwne
Pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum