Silnik: 1.9TDI Pomógł: 1 raz Wiek: 33 Dołączył: 08 Mar 2012 Posty: 90 Skąd: oława
Wysłany: 2012-05-10, 21:32 PLASTIKOWE DOKŁADKI NA NADKOLA
Witam
Widze że wiele vento ma plastikowe ,,obudowy'' na nadkola ogólnie nie trawie tego typu rzeczy i stąd pytanie : czy da rady takie coś oderwać od nadkola , czy jest to jakoś trwale przytwierdzone i razem z tym plastikiem oderwe pół spruchniałego nadkola?
To zależy jak bardzo zdrowe masz nadkola bo jeżeli pognite to bym sie nie brał za ściągnie chyba że ściągnąć i przyinwestować w nowe ale to jeżeli masz zgnite jeżeli zdrowe to powinno odejść
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Silnik: 1,8 AAM Pomógł: 11 razy Dołączył: 14 Maj 2010 Posty: 620 Skąd: Kalisz
Wysłany: 2012-05-12, 09:25
Żeby później nie było, że jak zdejmiesz to po paru dniach stwierdzisz, że jednak z plastikami było lepiej
Możesz zdjąć, ale zależy w jaki sposób masz to przyklejone, jakim klejem i jaki masz stan błotników. Jak masz zdrową blachę to możesz śmiało próbować, ale jak już napisałeś, że masz "popuchniętą" blachę to po ściągnięciu będziesz musiał się pobawić w regeneracje blachy...
a pod tymi plastikami zbiera się woda i znacznie szybciej pruchnieją blachy przewaznie te plastiki zakłada się jak juz jest rudy a trzeba auto sprzedać ...
_________________ Gdy wsiadam do auta, śmierć siada obok i czeka...
http://img714.imageshack....ygnaturkaco.jpg
HYUNDAI S_COUPE GT - na zawsze w sercu...
"Żyj tak, by nikt przez Ciebie nie płakał, umrzyj aby wszyscy po tobie płakali..."
karolek_ust Już prawie mieszkam w Ventce Nie trąb zjebie ;)
ja mam sierpy i pod nimi zero rdzy czy tez pęcherzy . Na plastiku jest tawot i sa przykrecane i co wiosne zdejmuje je i nic nie mam i nie miałem robione a mam 93 rok
Być może jeśli dobrze zabezpieczone to nic się nie dzieje, ale znam z obserwacji niejednego auta (zajmowałem sie lakierowaniem długo) że nieciekawe rzeczy dzieją się pod plastikami
_________________ Gdy wsiadam do auta, śmierć siada obok i czeka...
http://img714.imageshack....ygnaturkaco.jpg
HYUNDAI S_COUPE GT - na zawsze w sercu...
"Żyj tak, by nikt przez Ciebie nie płakał, umrzyj aby wszyscy po tobie płakali..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum