Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
skuterek Keeway Flash
Autor Wiadomość
Karu6 
Ventofan
GTI Racing

Silnik: 1.8
Wysłany: 2010-11-13, 08:00   skuterek Keeway Flash

Witam, chcialem się pochwalić padełkiem którym jeżdżę :D
Jest to skuter produkcji chińskiej ale to jeden z najlepszych chińczyków. Silnik 2 suwowy chłodzony powietrzem. Jeździ się nim super, jest częściowo rozblokowany i jedzie 60km/h ale przyśpieszenie ma niezłe, inne chińskie 4suwy w serii na starcie szans raczej nie mają ;) Skuter jest z 2007r. Pierwsza rejestracja 2009r. Silnik jak już pisałem 2 suw o mocy 3.5km wzorowany na silniku Minarelli! Teoretycznie pali 2.5l/100km. Mimo, że chińczyk plastiki ma mocne, 4 upadki już zaliczył i nic nie pękło (odpukać) jedynie się poździerało ;) Troche na niego narzekałem ale doszedłem do wniosku, że to dobry skuterek ;) Ma dwie ksywki, Flaszka i Czajnik :D Minusów też by się pare znalazło np miękkie zawieszenie, jadąc w dwie osoby amortyzator dobija. Wkurzają mnie ''znawcy'' z ''markowych'' skuterów, którzy mówią jakie chińczyki złe itp. a żaden nie miał nawet ;) Kumpel też ma Keewaya ale Ry-8 i stale na niego narzeka i mówi, że w chińczyka nie będzie inwestował. Ja mam zamiar kupić do niego jakiś wariator dobrej firmy, Polini, Hebo lub inny znanej firmy. Tłumik planuje Leo Vince lub Yasuni. Narazie zabieram się za tuning optyczny :) Mam zamiar wstawić białą postojówkę LED, oraz zrobić listwy LED białe idące z dwóch stron reflektora w pionie (w samochodzie nigdy bym czegoś takiego nie zrobił ale myśle, że na skuterze ładnie to będzie w miare wyglądało :) Myślałem, żeby wstawić ''chromowaną'' ramkę tablicy i zmienić kolor podświetlenia zegarów na mocny zielony albo czerwony. Było w planach też go przemalować, mocno ma troche lewy bok zjechany przez brata w 80% i przeze mnie w 20% mniej więcej :D Niektórzy mówią, że w chińczyka nie warto inwestować a ja mam zamiar udowodnić, że chińczyk też może i go zrobić żeby te Aprillki i Aeroxy się chowały. To nie będzie dobre zadanie :) Dobra rozpisałem się może o czymś zapomniałem, jeśli mi się przypomni to dopiszę :D pora na zdjęcia.

Ostatnio zmieniony przez Karu6 2010-11-13, 08:01, w całości zmieniany 1 raz  

sopek 
Autostopowicz

Silnik: 2e+
Wysłany: 2013-01-27, 23:21   

no maszyna jak sie patrzy :D
na glebe z nim i szerokie koło z naciągiem he he

dodam,że areoxy , czy aprilki czy gilerki niestety wciągną Cie nawet z pasazerem, ba.. nawet z dwoma i przyczepką :)
powód? chłodzenie.. nawet polini 70ccm jak wstawisz + wariator z lekkimi rolkami + wydech to bedzie wszystko chłodzone powietrzem - utrata mocy bedzie duza

zamiast inwestować w to, kup areoxa czy gilerke i od podstaw sobie zrób
zobacz jakie kity są po ile KM i działaj
Ostatnio zmieniony przez sopek 2013-01-27, 23:27, w całości zmieniany 1 raz  

Kruchy69 
Już prawie mieszkam w Ventce
Octavia, Vento

Silnik: z turbo
Wysłany: 2013-01-28, 23:07   

ładnie kotleta odgrzałes :D
Cytat:
2010-11-13, 08:00

prawie 3 lata temu byl ten post napisany :D