Silnik: niewiem
Wysłany: 2012-06-24, 10:37 jak podłączyć radio
witam, mam problem a mianowicie chcę podłączyc nowe radio do samochodubo oryginalnego nie było, i nie wiem co który kabelek znaczy i jakie to kostki. Vento z 1995 roku, posiada ktoś rozpiskę, mój mail cartmanek@wp.pl byłbym wdzięczny.
Do nowego radia powinieneś mieć tzw. kostkę iso, którą z jednej strony wpinasz do radia, wychodzą wtedy z niego z drugiej strony dwie kostki, które to wpinasz do tych, co wychodzą z samochodu, czyli do czarnej i brązowej. Nie da rady pomylić, bo odwrotnie nie włożysz. I tyle. Pozostaje jeszcze kwestia anteny - będziesz musiał kupić tzw. adapter antenowy, żeby móc podłączyć wtyczkę fabrycznej anteny do radia (groszowe sprawy, góra 5 zł). I to wszystko. ostatnią rzeczą będzie tylko odpowiednie ustawienie takich kołków (na przewodach od kostki iso), żeby radio uruchamiało się niezależnie, po włączeniu zapłonu czy po włożeniu kluczyka i tak samo się wyłączało, albo żeby w ogóle się nie wyłączało, tylko je ręcznie trzeba będzie wyłączyć. Ale wszystko to powinieneś mieć w instrukcji od radia, który odpowiada za co. A w razie czego obszerny materiał do lektury: http://forum.vwvento.org/...?t=3133&start=0
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum