Silnik: AHU+ Pomógł: 8 razy Wiek: 35 Dołączył: 24 Sie 2009 Posty: 1278 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2010-07-11, 19:48 klima
witam was panowie,
mam pytanie odnośnie klimatyzacji w ventylku... otóż niedawno doprowadziłem moją klime do stanu 100% sprawności ale dziś zauważyłem coś dziwnego... mój problem polega na tym, że zauważyłem wyciek chyba wody spod auta. ciecz, która kapie jest bezbarwna, bezwonna. o ile wiem to w popwitrzu jest para wodna, która po ochłodzeniu się skrapla więc czy kapiąca woda jest czymś normalnym??
U mnie to samo, szybko woda się na wężach zbiera i skapuje, a tym samym czasami mam nawet i szron na elementach metalowych, gdzie są węże włożone
także to, że kapie, jest rzeczą normalną
Koledzy mam pytanie do tych skroplin a mianowicie: podczas dzialania klimy leje mi sie do auta na wycieraczke pasarzera i to dosc sporo. Gdzie mam szukac tych odprowadzen skroplin i jak mam to szybko zrobic? Moze ktos posiada jakas ksiazke w pdf gdzie to jest opisane? Prosze o pomoc
A bym zapomnial, odkad jazdze na klimie podczas skrecania szwankuje mi dmuchawa, domyslam sie ze to przez wode. Jezeli ktos tak mial niech mi pomoze co to moze byc. Dzieki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum