mam venciaka 1,8 CL 92r 90KM od 1,5 miecha wymieniłem aparat zapłonowy ,świece,przewody i nadal mi go od czasu do czasu zalewa najczęściej jak jest ciepły żadko jak jest zimny ale teą się zdaża a niemoge znaleść też podłończenia do kompa a chcem jechać go podłończyć tyle że niewiem czy tam gdzie pojade to je znajdom szukałem już wszędzie obok kierownicy mam jakomś gumkie pod stacyjkom ale niemogę jej ściągnąć a niechcem porwać .
kompa można zresetować przy odłończeniu akumulatora czy to nic niedaje
Jesli wogole jest podlaczenie do kompa to obok popielniczki. Musisz wyciagnac popielniczke i przesunac ten plastik nad zapalniczka w lewa strone i tam powinno byc gniazdo jesli wogole jest
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-04-16, 11:13
Cytat:
Jesli wogole jest podlaczenie do kompa to obok popielniczki
tak, to jest OBD2 w nowszych Vento, u mnie np, trzeba zdjąć dwie zaślepki obok włącznika ogrzewania tylnej szyby i tam masz 2 wejścia do kompa. To jest OBD.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-04-16, 11:52
theority napisał/a:
Tylko że ja z tego to sobie napięcie wykorzystuje.
to głupio robisz bo możesz spalić kompa...
Też mam z 1992 roku Vento i jest komp i tak jak napisałem parę postów wyżej jest w innym miejscu i jest to stare OBD, w nowszych jest już OBD2.
Na forum już był temat poruszany, m.in. Marecki wrzucił fote swojego wejścia OBD2. Także poszukajcie...
spyro, a wrzuć fotki Twojego złącza żebym się upewnił
[ Dodano: 2007-04-16, 12:44 ]
hm... mnie chodziło o kompa a nie o antenę :|
i to nie ten temat, ale skoro już dałeś te fotki to jak już byłaby potrzeba odwrotna przejściówka ale skoro już kupować przejściówkę to najlepiej z separatorem
_________________ Gość, jeśli pomogłem, to kliknij pomógł. Będzie mi miło
dokladnie mam to samo 'OBD "????
ale theority ja nic nie wiem o kompach w 1.9 TD od ktorego roku je wprowadzili ? z tego co wiem to mechanika naszpikwana mechanika
Wysłany: 2007-04-25, 10:55
theority napisał/a:
No ale jak jeden człowiek zajmuję się u nich pięcioma autami naraz to sam wiesz
proponuję zmienić warsztat. Jak mnie ktoś by tak potraktował to w życiu bym tak nie podjechał. Ja się umawiam i nie interesuje mnie nic, ma być zrobione i już. W końcu charytatywnie tego nie robią.
Zmień warsztat, bo tacy mechanicy co robią na raz 5 rzeczy to gów... a nie mechanicy
Szanuj siebie to i Ciebie będą szanować...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum