Silnik: 1.9D Pomógł: 3 razy Wiek: 33 Dołączył: 03 Sie 2011 Posty: 102 Skąd: Białystok
Wysłany: 2012-07-15, 10:47 Nie dogrzewa silnik
Witam. Mam taki problem że max tempo podczas jazdy to 70 stopni. Czasami zwiększa się podczas postoju w korkach do 90 stopni i słychać jak załącza się wiatrak. Termostat był wymieniany. Jeszcze nie sprawdzałem czujnika temp, ale mam takie pytanie czy może być to wina źle założonego paska wieloklinowego.
Zdjęcia:
Silnik: 1.9D Pomógł: 3 razy Wiek: 33 Dołączył: 03 Sie 2011 Posty: 102 Skąd: Białystok
Wysłany: 2012-07-17, 14:01
Dziś wymieniłem czujnik temperatury i z 80 stopni wskoczyło na ponad 100. Podczas wymianu uciekło mi trochę płynu, dolałem wydaję mi się dużo mniej ale jest między min a max. Przejechałem 20km a płynu nie ubyło..
Termostat pewnie walnięty , tak to już jest z tymi zamiennikami , czasem niby nowy a już zepsuty , a co do czujnika temperatury to trzeba dobrać odpowiedni czyli kolor czujnika .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum