Silnik: 1.8
Wysłany: 2012-10-29, 00:00 1.8B+G czy AAZ ?
Szanowni Koledzy! Nabyłem ostatnimi czasy Vento z padniętym silnikiem 1.8 z LPG. Zastanawiam się czy kupić słupek i latać na podtlenku czy założyć AAZ z przegniłego toledziaka którego miałem złomować. Traktor jest w dobrym stanie nigdy nie było z nim problemów. Na B+G jednak nigdy nie latałem,nie miałem styczności. Lpg dobrze mi się nie kojarzy,trochę taniej jednak co do awaryjności mam wątpliwości.Co proponujecie?
jeśli chciałbyś zmienić silnik to masz dużo więcej roboty bo musisz zmienić też cały osprzęt jak bak, pompę itp. do tego później problemy z papierami żeby to zmieć w dowodze że to już nei benzyna tylko diesel ... a jak nie zmienisz to problemy na przeglądach ...
ja na Twoim miejscu zostałbym przy B+G i wyremontował 1,8
_________________ Spełniaj marzenia, bo życie jest krótkie.
Silnik: 1.8
Wysłany: 2012-10-29, 00:22
Roboty nie liczę,wszystko będę robić sam i czas mam. Co do dowodu to nic nie myślę zmieniać bo jest wpisane tylko lpg a diesel w lpg tez sie zdarza . Do benzyny musiałbym kupić głowę i nie wiadomo w jakim stanie jest dół.
Wiecie może czy mocowanie poduch będą takie same w toledziaku jak i ventce? Wszystko weszłoby p&p?
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2012-10-29, 08:34
Ja przedkładałem z golfa mk2. I z tego co pamietam to tylna lape musiałem zmienić od 1.8 (chyba, bo to dawno było). Reszta bez problemu. Samo przerzucenie silnika to jest nic. A przeglad...? A z dokumentami tez jest do ogarniecia. Dokładnie nie wiem bo to brat załatwiał, ale jak sie nie zmienia pojemność na wieksza (bo ja zmieniałem z 1.8 na 1.6) to chyba koszt wyrobienia nowego dowodu oraz przegląd. Ale dokładnie sie dowiem jak poźniej i Ci napisze na PW jak nie zapomne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum