wymieniłem amortyzatory w mojej ventce na keyaba i strasznie tłuką wszystko jest w porządku z poduszkami a strasznie tłuką jak by nie było amortyzatora pan w sklepie pytał czy je nabiłem ?? a niby jak miałem je nabić
A sprężyny masz ok? no i odbojniki jeszcze sprawdz. A co do nabijania amorów to chyba ten sklepikarz sobie główę czymś nabił bo ja nie słyszałem żeby ktoś nabijał amory, ?!?!?! Jak zakupujesz nowe jest to gotowy produkt
Ja zmieniłem amory i autem nie dało się jechać, jak wsiadło 4 to kazda dziurę czujem na plecach a autem rzucało jak naleśnikiem na patelni, wymieniłem spręzyny i nie to auto.
pytania zasadnicze: tylne czy przednie amorki mieniałeś? jak się objawia to "tłuczenie"?
i czy na postoju jak naciśniesz może auto to też słuchać uderzenie czy jakiś tam stuk?
sorki zapomniałem napisać amory tył a to tłuczenie jest na większych dziurach ogólnie jak mam amor. wyciągnięty to jak podnosisz go i opuszczasz to czuć jakiś luz w nim to zostaje tylko reklamacja ??
Ostatnio zmieniony przez kwazi30 2012-11-11, 18:56, w całości zmieniany 1 raz
sorki zapomniałem napisać amory tył a to tłuczenie jest na większych dziurach ogólnie jak mam amor. wyciągnięty to jak podnosisz go i opuszczasz to czuć jakiś luz w nim to zostaje tylko reklamacja ??
byłem na sprawdzeniu i sprawność tych amortyzatorów jest poniżej 40% a mają nie cały miesiąc więc coś nie tak z nimi jest, tuleje wymieniane byłe 4miesiące temu
witam jestem tu nowy mam pytanie do was. mam sprezyny na tył od audi b4. a czy dalo by rade je zamontowac??? one sa troche grobsze ale na dlugosc taka sama. i czy nic sie nie stanie jak je zamontuje???
Ostatnio zmieniony przez mirek1711 2012-11-24, 20:02, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2012-11-24, 20:35
Nie wiem czy ci wejdzie gorny zwoj w ta gume co na gorze jest amorka skoro sa grubsze, jesli ci sie uda to raczej nic sie nie stanie skoro dlugosc taka sama, ewentualnie mozna jeszcze spekulowac nad twardoscia, ale skoro sa grubsze to mysle ze i twardsze takze powinno byc oki
Bo kupiłem je używane ale od audi. A te moje są juz zajechane. I mówiło ze raczej powinne być dobre. Te fajne bo grube i w ogóle. Ty powiedz mi czy można do nich kupić te kielichy od góry co idą tam??? A nie polamie mi te kielicha co jest osadzony na amortyzatorze???
Aha. To fajnie dzięki za info trzeba próbować może się uda. Tylko nie ma tych kielichów które idą od góry pordzewiale są one nie ma do czego juz tam skręcać. Nie wiesz czy noża je dokupić??
kupisz je bez problemu. ja ostatnio wymienialem u siebie. jedyne czego nie dostalem to te gumy co ida miedzy sprezyne a kielich... jezeli chodzi o sprezyny to powinny wejsc ale mankament bedzie taki ze auto bedzie sztywniejsze i bedzie wyzej stalo. nie wiem czy to korzystne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum