Niechętnie ale wystawiam na sprzedaż swoją perełkę, której poświęciłem kupę czasu, pieniędzy oraz serca. Chcę z powrotem przesiąść się na benzynę i mam już w głowie kolejny projekt. Szczegóły o aucie można znaleźć w moim temacie:
Vento GT TDI z silnikiem 1Z. W serii 90 ps ja mam ok 100. Rok 1996 a przebieg jest większy niż ten na liczniku o 10 tysięcy niż na liczniku i wynosi 257000 km. Motor bardzo zdrowy i zadbany i śmiga jak ta lala. Spalanie ok 5,5 litra w mieście według wyliczeń na stacji benzynowej z MFA 5l/100 Z wyposażenia mam w środku:
-Oryginalna jasna skóra z jasnym, szarym wnętrzem. Żaden przekładaniec!!! Wszystko ori jak z fabryki
-Elektryczne szyby przód a korbotronik na tyle
-Elektryczne i podgrzewane lusterka
-Podgrzewane spryskiwacze
-Podgrzewane siedzenia
-Szyberdach ( sprawny )
-Tempomat
-Climatronik ( w pełni sprawny i napełniony )
-Halogeny
-Regulacja kierownicy
-2 poduszki powietrzne
-Wspomaganie kierownicy
-Alarm
-Immobilizer
-Centralny zamek z modułem komfortu
-Pół kubełki i dzielona asymetrycznie kanapa ( podłokietnik w kanapie )
-Kopertówki
Generalnie mam wszystko prócz elektrycznych szyb z tyłu
Mody zrobione w aucie:
-Drewniana kierownica z passata b4 exclusive
-Założyłem tunel Usa i cup holder
-Drewniana gałka od touarega
-Podsufitka oklejona czarną alcantarą
-Górne słupki pomalowane profi na czarno
-Czarne rączki i lampki podsufitki
-Całe podświetlenie wnętrza zmienione na czerwone
-Licznik z ibizy z dodatkowymi kontrolkami, tarczami momana i podświetlanymi wskazówkami z octavii RS
-Dołożyłem tempomat
-Kluczyk scyzoryk
-Aluminiowe nakładki na pedały z Audi TT
-Założyłem rozpórki z przodu i z tyłu auta co by było sztywniej
-Założyłem też gwint Tuning Arta
-Poliuretany na przodzie
-Pokrywa silnika z passata b4 AFN poszła w kolor
-Zrobiłem sam lampy z soczewką Bi-halogenową z nowego superba i dołożyłem ringi jako postojówki oraz demon eye pod osobny przełącznik
-Ciemne kierunkowskazy, halogeny i blendy
-Szeroka dokładka od Vento VR6
-Gładką klapę założyłem na początku sezonu
-Dodatkowo zmieniłem hamulce z przodu z 256/12 na wentylowane 256/20
-Hamulce z tyłu zmieniłem z bębnowych na tarczowe. Założyłem je na wypiaskowaną i wymalowaną belkę od GTI ze stabilizatorem, zaciski przeszły ten sam zabieg + nowe gumki, tłoczki, przewody hamulcowe gumowe i miedziane, generalnie wszystko co mogłem wsadzić nowego w heble to poszło i to na najlepszych komponentach.
-Zrobiłem też obrysówki w kierunkowskazach z przodu
-Dach oklejony czarną folią
-Koła letnie RH topline 16" 7,5 j et 35
Z części eksploatacyjnych od 01.2012 wymieniane:
-Olej Liqui Molly 10w40
-Filtry Mann
-Rozrząd z pompą wody SKF
-Pasek osprzętu Contitech
-Rolka alternatora ze sprzęgiełkiem
-Termostat Wahler
-Łożyska kół SKF
-Tuleje belki Lemforder
-Końcówki drążków, drążki, gumy i łożyska mc persona Lemforder
-Olej w skrzyni
-Płyn hamulcowy, płyn chłodniczy
-Hamulce tył ( cała belka opis powyżej)
-Wymieniłem przednią szybę bo nie przetrwała spotkania z kamieniem
-Wymieniłem wszystkie uszczelki drzwi bo stare szumiały
-Na koniec listopada jestem umówiony na wymianę tulei na wahaczach i poduszki silnika
Sporo tego ale lubię wiedzieć czym jeżdżę
Co do rzeczy, które są piętą achillesową Ventki:
-Na pewno pojawiająca się rdza. Nie ukrywam, że trzeba wymienić błotniki przód bo prawy ma inny odcień i pojawiły się purchle, lewy powoli przestaje egzystować. Trzeba zrobić 3 zaprawki na tylnych nadkolach i 1 na drzwiach. Ktoś poprzedniemu właścicielowi zarysował drzwi lewe na tyle ale jest zaprawka i nic nie rdzewieje. Warto by zobaczyć jak wyglądają progi pod plastikami. Były konserwowane ale rok ich nie ściągałem. Niestety 2 razy ktoś na parkingu mnie "dotknął" w tylny zderzak i pękł lakier na zderzaku ale nic nie odpada i wszystko się świetnie trzyma.
-Jest jeszcze przetarty boczek w fotelu kierowcy. Zrobiłbym to bo koszt śmieszny ( 60 zł ) ale nie mam skóry w idealnym kolorze i wciąż szukam.
I to wszystko z mankamentów.
Nie mam ciśnienia na sprzedaż, wiem co sprzedaję i stąd ta cena. Cena obejmuję auto jak stoi z wyłączeniem radia, wzmacniacza i suba. Możliwa sprzedaż auta bez kół letnich i wtedy cena spada do 9300 na zimówkach. To niewiele zważywszy na rzadkość egzemplarza oraz doinwestowanie ( wkład w auto już dawno przerósł koszt zakupu auta ). Jeśli fura nie sprzeda się to też nie będę narzekał bo na wiosnę zrobię blachy i założę pakiet USA i GTI leżące w garażu i wtedy pośmigam kolejny rok
Przegląd robię na dniach więc będzie do Grudnia 2013 a OC do 8.10.2013
Możliwość zamiany na ciekawą wersję Audi A4 1.8T Avant z moją dopłatą. Nie pamiętam czy wszystko opisałem bo jest tego sporo. Szczegóły w temacie ewentualnie pod numerem telefonu:
696-739-703
NIE JESTEŚ ZAINTERESOWANY, NIE DZWOŃ I NE TRAĆ MOJEGO CZASU OFERUJĄC 6 TYSIĘCY!!!
Proszę wszystkich o nie wysyłanie mi pytań i deklaracji co z wentki idzie na części bo nie rozprzedam jej na graty!!! JAK PISAŁEM WCZEŚNIEJ, SPRZEDAJĘ JAK STOI A JAK NIKT JEJ NIE WEŹMIE TO ZOSTAJE!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum