Wysłany: 2010-02-15, 19:28 Moj nowy nabytek - z napedem na tyl! :D
Dzisiaj stalem sie posiadaczem niezlego okazu. Zabytkowy, rzadko spotykany, z malym przebiegiem no i polski Ale bedzie frajda jak go wyremontuje W kilku miejscach ciemka go rdza, ale nie ma zle Docelowo caly zostanie przemalowany na kolor czarny, zrobie modyfikacje skrzyni biegow i naprawie oswietlenie. Klocki hamulcowe dobre, opony w stylu slick a felgi sa wieksze niz w moim Vento Najwazniejsze, ze jest naped na tyl, wiec bedzie mozna poszalec bokami.
Oto moj Romet Kormoran
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Ostatnio zmieniony przez spyro 2010-02-15, 20:28, w całości zmieniany 1 raz
Musze powymieniac detki bo guma dobra tylko wentylki nie trzymaja powietrza Rozmiar nietypowy bo 27``
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Prace wra, ale stopuje mnie zdjecie korby (nie mam do tego narzedzi), a bez tego nie moge zedrzec do konca lakieru i pomalowac ramy. Nota bene po potraktowaniu lakierem do usuwania lakieru, farba schodzi szpachelka jakby to byl kod zdrapka od doladowania Kola zostaly wstepnie wyczyszczone z rdzy a zaciski hamulcowe, dzwoneczek oraz klamki hamulcowe zostaly juz pomalowane pierwsza warstwa podkladu.
A tak jeszcze wczoraj bylo:
Gleby nie bedzie, ale bedzie fela na niskim profilu
Musze zorganizowac sobie lepsza malarnie bo najwazniejsza bedzie rama oraz blotniczki do pomalowania Blotniki aluminiowe, wiec moznaby bylo je tylko przejechac papierami ale recznie to ja sie nie bawie juz
Podczas montazu pekla sprezyna napinajaca przerzutke wiec olalem sprawe i dziala tylko jeden bieg pomimo 4 trybow.
I juz wiecej nie robie wrrrr :/
Rama: Giant DH Team 2002
Widelec: Rock Shox Boxxer Race 2003
Dumper: Rockshox SuperDelux
Korba: Raceface Evolve DH
Zębatka: byla racaface 40t ale zmieniam ja na 32t shimano bo krecic sie nie dalo pod gorke
Przerzutka: Shimano 105
Obręcze: Mavic EX729
Piasty: Hope
Hamulce: Hayes 9 (203mm) z przewodami goodridge w stalowym oplocie (nawet w aucie takich nie mam )
Poki co czekam az mi kumpel wytnie nowy rockring pod mniejsza zebatke bo lancuch ocieral masakrycznie na tej pod wieksza zebatke.
Co tu duzo mowic, roznica w zjezdzie masakryczna, hamulcow prawie w ogole sie nie uzywa, przejezdza sie po wszystkim i juz kilka razy dalem sie zlapac na tym samym co kumpel jak pozyczyl rower. Powyzej pewnej predkosci kaseta zaczyna szumiec tak jakby powietrze schodzilo z tylnego kola
W planach mam tylko wymiane zebatki na mniejsza, zeby gdzies mozna bylo przez miasto przejechac i poki co mi starczy, ale pewnie przedni amor pojdzie na wymiane w przyszlym sezonie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum