Od zakupu został już wizualnie ogarnięty(hokej z golfa, odblaski na zderzak, podwieszenie tłumnika), teraz czeka mnie wymiana paska alternatora, bo zaczyna się odzywać i jakieś pranie w środku bo nie wygląda to najlepiej
Podstawowy plan to przemieszczanie oraz radość z jazdy
Czyli jest to wersja GT bo felgi 15calowe na 5 śrub do tego moje fotele się różnią od tych które widziałem w innych samochodach, wyglądają kubełkowe i są dosyć twarde ; p
Mam pytanko odnośnie paska alternatora (wielorowkowego) aby go zdjąć trzeba wcześniej zdjąć pasek od wspomagania. Mógłby ktoś podpowiedzieć jak go zciągnąć ?
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2013-04-09, 13:49
Ładny węciak. A co do paska od wspomagania to musisz poluzować śruby od dołu które mocują pompę. Dwie sztuki M8 na klucz 13, pod jedna z nich masz taką ala-zębatkę na klucz 22 którą popuszczasz pasek, luzując pompę wraz z jej mocowaniem, tylko najpierw popuść te śruby bo zerwiesz zęby z tej zębatki.
Aby ściągnąć pasek od wspomagania musiałem odkręcić 2 śruby kluczem 13, które służyły do regulacji naciągu oraz kluczem 16 poluzować zawias. Bez problemu mogłem już zdjąć oby dwa paski. 20-30 minut roboty i Gustaw przestał piszczeć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum