Silnik: 1,9tdi
Wysłany: 2013-01-17, 10:24 buczy cos w srodku 1,9 tdi
hej koledzy mam problem iż wczoraj kończyłem prace z podłoga w moim vento i zauważyłem ze mam przepalona rurę przy tej opasce co łączy rury wydechowe za katalizatorem i miałem migomat pod ręka wiec to zaspawałem i po odpaleniu nagle coś buczy w środku na wolnych obrotach , gdy naciągnę z tyłu cała rurę na dół to przestaje , wiec przywiązałem do ja do belki i jeszcze gorzej jest. złącze elastyczne jest wymienione , gdy była ta dziura , taka kreska to było ok po pospawaniu dostaje wibracji od kata. do środkowego wydechu co może być nie tak pomóżcie????
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-01-17, 11:52
Sprawdz czy nigdzie sie nie naprezył i nie opiera sie o podwozie.
Czasami tez sie tak robi gdy ktos wstawi pusta puszke zamiast katalizatora, ponieważ jest inna masa wydechu i szybko wpada w rezonans.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum