Silnik: 1,8 AAM Pomógł: 7 razy Wiek: 41 Dołączył: 25 Maj 2009 Posty: 81 Skąd: Bytów
Wysłany: 2013-02-11, 20:42 Nie odpala.
Oj naprawdę dawno mnie tu nie było- bo te auta po prostu się nie psują
Do czasu.
Po przejechaniu dystansu 100 km zostawiłem auto na 7 godzin.
Śnieżyca i -2 na dworze. Auto nie odpaliło. Całkowity brak współpracy.
Iskra jest.
Podejrzewam filtr paliwa lub pompkę paliwa.
Czy istnieje jakiś sposób aby sprawdzić czy to padłą pompa?
Silnik: 2.8 AAA Pomógł: 5 razy Wiek: 41 Dołączył: 20 Paź 2011 Posty: 396 Skąd: skąpe/grodzisk maz
Wysłany: 2013-02-11, 20:47
Scignij przewod doprowadzajacy paliwo do monowtrysku wloz go w butelke i zakrec rozrusznikiem tak jakbys chcial odpalic auto zobaczysz czy poleci paliwo. Chyba ze pompa podaje male cisnienie
Silnik: AAM Pomógł: 4 razy Wiek: 36 Dołączył: 17 Sie 2010 Posty: 333 Skąd: Joniec / Warszawa
Wysłany: 2013-02-12, 02:01
Nie musisz mieć pustego baku. Stracisz jedynie to co w pompie.
Najlepiej, to właśnie sprawdź czy daje dobre ciśnienie, albo poprzez zdjęty wąż do monowtrysku, albo wyjmij ją, włoż do jakiegoś wiaderka i odpal na krótko. U mnie jak padła pompa, to ledwo co pompowała, jak będzie sprawna to siknie aż miło
Ja teraz też borykam się z problemem odpalania, tylko że mój po jakimś czasie w końcu zagada... Wymiana kabli wn, kopółki, palca, filtra powietrza i jakoś jak na razie jest ok, ale zobaczymy jak będzie trochę ciepłej i znów wilgoć wkroczy...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum