Silnik: 2.0 2E Pomógł: 2 razy Wiek: 37 Dołączył: 22 Cze 2010 Posty: 103 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2013-03-18, 14:13 Jaki rodzaj łożyska na przód do GT
Witam,
panowie wymieniał ktoś może przednie łożysko w Vento 2.0 GT?
Bo u mnie jedno już umarło, jednak nie wiem które będzie odpowiednie.
Katalogi pokazują, że w silnikach 2.0 2E montowano takie:
jednak już w zeszłym roku miałem przeboje z dobraniem odpowiednich łączników stabilizatora (w katalogach były inne niż u mnie w aucie). Okazało się, że pasują z wersji VR6, więc na logikę łożyska chyba też powinny być takie:
ja ostatnio wymienialem łozysko i w sklepie powiedzialem vento 2.0 GT piasta na 5 śrub i dal mi ruville za 75 zł i pasowało, mam gdzies stare wyjete jak cos sie uda z niego przeczytac to podam jakies dane.
Kruchy69, gdzieś na forum golfa wyczytałem, że w GTI/VR6 jest jeden pierścień segera, w słabszych wersjach są dwa. Więc może rzeczywiście tylko na tym polega różnica, a łożyska są identyczne... Muszę to sprawdzić.
ja mam taki sam jak Ty speedy gonzales, i niby dodaja dwa te pierscienie segery ale potrzebny jest tylko jeden, przynajmniej u mnie byl tylko jeden,
wlasnie wymiary sa te same i chyba wszystkie venciaki mialy te same łozyska.
_________________ FIAT CC -> OPEL VECTRA A ->VW VENTO -> VW GOLF MK2
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum