Silnik: 1.8
Wysłany: 2013-03-25, 19:04 Rozruch/Rozrusznik duży problem!
Witam,
otóż mam meczący mnie już problem, kręcenia po 5,10,15 razy ventka. Wina najprawdopodobniej leży po winie rozrusznika, jednak byl wymieniany pol roku temu z golfa II, teraz znów jest problem. Wymieniałem teraz bendiks, elektromagnes, szczotki i nic nie pomaga. Może akumulator robi jakieś spięcie prze to ze ma za dużą pojemność?? W tamtym roku wymieniany na Centre Future 54ah 540a.
Podaje linka do nagrania mp3, który obrazuje rozruch.
na pewno nie jest to wina pojemności akumulatora z tym możesz dać sobie spokój a najlepiej jak masz możliwość to podmień na spróbowanie akumulator z innego auta,
_________________ Kiedy znajdziemy się na zakręcie ?!
REDUKCJA, BUT I ODCIĘCIE
Silnik: AAM Pomógł: 4 razy Wiek: 36 Dołączył: 17 Sie 2010 Posty: 333 Skąd: Joniec / Warszawa
Wysłany: 2013-03-28, 17:23
U mnie winna była cewka zapłonowa, rozrusznik ładnie kręcił, ale po kilku próbach akumulator tracił prąd i klops. Teraz pali od strzała
Tak więc proponuję to sprawdzić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum