Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 137 Skąd: Jasło
Wysłany: 2007-05-16, 20:06 kierownica...
Od 2 dni "coś się podziało" z układem kierowniczym a mianowicie kierownica mi lekko "chodzi" tzn mogę ją przyciągnąć do siebie i wepchnąć spowrotem. Jest to minimalny ruch ale jednak jest i przy "wpychaniu" stuka. Co to może być wg Was??
Sprawdzałem śrubę na kierownicy ale nie jest poluzowana.
No to ja zadam też pytanie w tym temacie. Mam tak samo jak Waldek z tym że jeszcze przy jeździe kierownica mi dyga no nie wiem jak opisać, trzęsie sie. I o co chodzi ?
_________________ Gość, jeśli pomogłem, to kliknij pomógł. Będzie mi miło
Silnik: 1,8 Pomógł: 3 razy Wiek: 41 Dołączył: 14 Maj 2007 Posty: 193 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 2007-05-16, 23:43
witam
może to być krzyżak który znajduje się u dołu przed komprą silnikową,
a jeżeli chodzi o drgania w czasie jazy mogą to być drążki reakcyjne
pozdrawiam szycha...
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-05-17, 18:25
Po pierwsze sprawdź oponki. Wcześniej jak miałem tak mocno czułe wspomaganie nie czułem walniętej opony, przez t poszły drążki końcówki i maglownica. Także szybciutko opony na wyważarkę i będziesz wiedział...
To co pisze Mapet bym sprawdził plus jak najszybciej maglownicę, bo to może być jej koniec...
witam, skoro tpo temat o kierownicy to się dołączę, czy można zdjąć kierownicę i przekręcić ją o kilka ząbków żeby siedziała prosto podczas jazdy, czy można ją wyprostowac tylko przy okazji ustawiania zbieżności? Za każdym razem przy ustawianiu zbieżności coś spieprzą i jeżdże ze sręconą kierownicą...
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-05-23, 13:28
pete, jasne że można, zobacz moją ostatnią poradę na temat wymiany nagrzewnicy masz w niej krok po kroku wytłumaczone jak zdjąć kierownicę. Wystarczy ją potem założyć o parę ząbków drugą stronę i będziesz miał prosto, choć jest to metoda prób i błędów, czyli najlepiej wolno jadąc patrzeć, jak krzywo stanąć na poboczu obrócić o jeden ząbek i tak do skutku.
zgadza się, za każdym razem jak ustawiałem zbiezność mówilem zeby ustawili prosto kieronice i zawsze ale to zawsze ustawili krzywo, inna sprawa, że gdy mi ściągało auto w lewo (wina opon) to musialem kontrować i kiera była prosto hehe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum