kto mi powie co to jest...............gdy auto stoi np.tydzien lub dwa bez jazdy.............czujnik paliwa zawsze pokaze o jedna podzialke mniej..........ja tankuje do pelna zostawiam auto a on znowu pokazuje mi mniej........zaznaczam ze:wszystki widoczne przewody paliwowe zostaly sprawdzone sa na moje ooko dobre oraz jak jezdze autem na gazie to czujnik paliwa pokazuje ok.......ale jak tylko postawie auto na dluzej to odrazu pokazuje mniej..........vw veto 94 r 1.8 ben+gaz...
bardzo prosze o porade bo przeciez paliwo w zbiorniku musi byc,jest drogie i znowu pokazal mi mniej.........a do rezerwy coraz blizej....
[ Dodano: 2007-05-25, 11:43 ]
aha wykluczam blad czujnika paliwa bo za kazdym razem wlewam tyle ile on pokazal mniej czyli jest dobry.....
Silnik: 1.8 ABS 66kW Pomógł: 10 razy Wiek: 38 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 1375 Skąd: Leszno
Wysłany: 2007-05-25, 15:42
ciezko bedzie ustalic-zwlaszcza teraz jak jest tak cieplo... co wyleci to wyparuje... paliwo w baku niekoniecznie musi byc (temat o odcieciu pompki paliwa na LPG ) mysle jakby to namierzyc taki wyciek...odlacz przewody paliwowe, ktore ida pod maske , jeden zaslep, w drugi dmuchaj powietrze i sluchaj gdzie syczy... moze sie uda
_________________ VW jest bogiem, predkość nałogiem, życie zabawą jazda podstawą
jak na moje oko to wina lezy w samym zbiorniku paliwa.
Samochod stoi czyli pomka paliwa nie pompuje czyli nie ma jak do przewodow pojsc bo one sa wyzej od zbiornika. Ja bym szukal kakiegos pekniecia w zbiorniku albo na polaczeniu rur wlewowych ze zbiornikiem moze jakas opaska puscila.
A to paliwo ubywa ciage im dluzej stoi tym wiecej czy tylko do pewniego momentu a potem juz nie??
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2007-05-25, 21:22
Najlepiej sprawdzać przewody paliwowe czy nie ciekną na zimnym silniku bo w tedy na ssaniu jest większe ciśnienie. A może zbiornik ma dziurę gdzieś wyżej i po prostu benzyna paruje...
dzieki za wszystkie porady..bede sprawdzal.........zauwazylem ze czujnik w koncu zatrzymal sie przed polowa!!! i jak narazie niedrgnie...w najblizsza sobote srawdze czy jest w tym samym polozeniu(auto stoi caly tydzien).......
Niepiszac nowego postu co do pompy paliwa:od paru dni przestało autko smigac na benzynce i pozostał tylko gazior Po wyjeciu pompy i podłaczeniu jej na krotko działa ,napiecie z bespiecznika podczas krecenia pokazuje jak nalezy 12v lecz ta kostka ktora wpina sie do pompy paliwa nie pokazuje napiecia na przyzadzie,kable ktore ida od niej przez srodek autka niby oki co to moze byc??a niechce autka odstawiac elektromechanikom bez jakiejs wiedzy w tym temacie tak ze czekam na ewentualne pomysły
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum