Wysłany: 2013-04-16, 16:05 Przeguby czas zacząć :)
Witam, zbliża się konieczność wymiany przegubu lewego (zewn.) w moim vento 1.8. Mam pytanie czy prawy zew. i lewy zew. przegub jest identyczny ? Wiadome, że połosie nie są, ale czy przeguby też się różnią ?
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-04-17, 22:16
albo inaczej. To napewno prawe. Wiec podnies auto z prawej strony, recznie rozpedz kolo i złap za sprezyne. Jesli na przednim kole bedzie drgała to oznacza ze przód do wymiany. Jesli na tylnym, to tylne do wymiany. Mam nadzieje ze pomogłem.
jednak byl to prawy tył, na wymianę poszedł od razu cały tył, dzięki myślałem że to opony tak buczą
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-04-23, 21:51
jakie łożyska kupiłeś? I jak je skreciłes? Teoria głosi ze powinno sie dokrecac nakreta tak, aby ta podkładka pod nakretka dała sie przesunac za pomoca śrubokreta.
ja jak ostatnio sprawdzałem stan szczęk z tyły to też dokręciłem łożysko ale szpilek w kole już zapomniałem i Ania w strachu była bo ją koło wyprzedziło
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum