Wysłany: 2013-04-21, 13:13 Dwa problemy. Dwie roboty
Witam.
Problem 1.
Po długiej zimie z tyłu mojego Vento zszedł niemalże całkowicie lakier. Zobaczcie zdjęcia i powiedzcie co powinienem zrobić i jak żeby w miarę niedużym kosztem przywrócić go do stanu normalnego?
Problem 2.
Odpadła mi jedna listwa od drzwi i żadne spinki nawet nie pomagają. Po prostu odpada. Czym mam ją przykleić żeby problem raz na zawsze zniknął? musi to być coś mocnego bo listwa wydaje mi się sztywna i delikatnie wygięta do zewnątrz ma tendencje do odłażenia.
uuu na pierwszym z twoich problemów to wydaje mi się, że jakiś kazik niby lakiernik przed pomalowaniem klapy zapomniał ja zmatować i od tłuścić:/ ja bym na twoim miejscu zerwał reszte tej farby co odpada reszte zeszliwował a potem zmatował papierem wodnym od dużej granulacji do najmniejszej kupił setke albo 2 setki farby + lakier bezbarwny i pamalował ja cała. Bo moim zdaniem inaczej to nie bedzie wygladało do ludzi
ponaginaj listwe az bedzie proste musi sie trzymac na nowych spinkach a klapa cala do malowania niezly bubel ktos zrobil to jest w ogole lakier czy jakas folia
Dołączam się do tematu kolegi Otóż po tej zimie również odpadła mi listwa przy prawych tylnich drzwiach. Też jest wygięta do zewnątrz. Naprostowałem ją trochę tak że teraz w miarę prosta jest, kupiłem nowe spinki z gumkami i lipa... Wydawało mi się że trzyma się solidnie a tu przejechałem góra 5 km i odpadła pod kumpla domem bo wsiadał. I nie to że trzaskał drzwiami z całej siły tylko normalnie zamknął. I też właśnie przymierzam się do przyklejenia jej bo Ventylek wygląda nie wyjściowo bez tej listwy Myślałem o Patexie, silikonie albo jakimś kleju. Co polecacie?
butcher1989, połóż w domu na czymś ciepłym albo na słońcu niech się nagrzeje i wtedy wyprostować i na auto póki ciepła ja tak zrobiłem w zimie bo mi tez odpadał i trzyma się jak przyklejona ale wypada wraz z tą spinką plastikową?bo mi tak się zrobiło w jednych drzwiach to owinąłem tą spinkę izolacją tam gdzie wchodzi w drzwi i siedzi sztywno też i nic nie odpada
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2013-04-27, 16:17
butcher1989, najlepiej kupić oryginalne spinki, zdaje się sa jeszcze w ASO i niedrogie. Powszechnie dostępne zamienniki firmy Romix niestety sa strzała nie warte - bo zrobione z marnego plastyku który pęka od zimna lub gorąca, to juz lepsza taśma lub klej
butcher1989, połóż w domu na czymś ciepłym albo na słońcu niech się nagrzeje i wtedy wyprostować i na auto póki ciepła ja tak zrobiłem w zimie bo mi tez odpadał i trzyma się jak przyklejona ale wypada wraz z tą spinką plastikową?bo mi tak się zrobiło w jednych drzwiach to owinąłem tą spinkę izolacją tam gdzie wchodzi w drzwi i siedzi sztywno też i nic nie odpada
tak wypada z tymi spinkami, Te spinki jakby w ogóle nie trzymały. Również owijałem izolacją ale jak wkładałem to izolacja się zsuwała i lipa z tego była...
butcher1989, na jedną listwę założyłeś taki same spinki?bo idą dwa rodzaje na listwy bodajże tam gdzie jest najbardziej wgłębione drzwi pod listwą musisz takie spinki zastosować http://allegro.pl/p-064-s...3150638190.html
a najlepiej iść do sklepu moto i powiedzieć że chcesz spinki na listwy
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2013-05-04, 22:09
tak sa dwa rodzaje spinek i ja kupuje w motoryzacyjnym te jak z linku i nie ma problemu z nimi skrajne spinki podchodzące na listwe sa niższe a co wchodzą w środek listwy są wyższe i taka różnica jest w spinkach
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum