Silnik: 2.0 2E Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 172 Skąd: K-Kożle
Wysłany: 2007-06-05, 21:35 przestalo kapac...
problem polega na tym ze jeszcze niedawno jak wlazylem klime to z osuszacza czy skraplacza jak to zwa , kapala woda i bylo ok.
ale ..
od pewnego czasu nie kapie...
za to po wylaczeniu klimy para ( wilgoc ) wydostaje sie przez kratki nawiewu w kabinie , a tak byc nie powinno.
wiec , czyzby sie zatkal ten osuszacz? jest to mozliwe?
Najlepiej sprawdzić szczelność układu na pompie i pozostałych elementach. Warto też wymienić filtr, jeśli jest zawalony to cyrki wychodzą. A grzybek Ci się nie urodził w klimie ?
Choć powiem Ci szczerze że jeśli masz jakiś warsztat pod ręką, co naprawia klimy to jedź do nich i sam się z tym nie babraj bo może być z tym trochę zachodu (wiem coś o tym, bo u mnie na warsztacie też czasem naprawiamy klimy).
_________________ Gość, jeśli pomogłem, to kliknij pomógł. Będzie mi miło
Silnik: 2.0 2E Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 172 Skąd: K-Kożle
Wysłany: 2007-06-07, 20:11
to nie ten obieg , czynnik chlodniczy jest w zamknietym obiegu,
mi chodzi o to ze wilgoc pobierana z kabiny powinna byc wydalana na zewnatrz samochodu , po prostu przy wymianie ciepla na zimno , skrapla sie woda i powinna gdzies kanalikiem badz jakas rurka wylatywac na zewnatrz, pewnie ten osuszacz jest po to ale nie wiem na pewno dlatego sie pytam czy w tym moze byc problem.
pewnie pozostanie mi podjechac do znawcow od klimy......
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum