Witam wszystkich.
Jako, że jestem nowy na forum chciałbym zaprezentować swoje Vento. Auto zostało sprowadzone w 2007 roku z Belgii. Został nabyty przeze mnie w 2011 roku i jestem jego drugim właścicielem w Polsce.
Teraz coś o Ventylu
Rocznik 1997
silnik 1.9 TDI AHU 90km(fabrycznie)
Przebieg: aktualnie 241000(książka serwisowa do 180000 2007 rok więc możliwe że prawdziwy).
Auto kupione jako kompletny golas. Kiedy chcieliśmy zamontować coś boczkach drzwi trzeba było zdemontować jakąś fabryczną tekturkę;d, stalowe felgi z kołpakami itp.
Zdjęcia robione były na wiosnę ale od tamtej pory nie prowadzone były żadne modyfikacje.
Po zimie trzeba będzie powalczyć trochę z rudą zarazą.
To na razie byłoby na tyle.
W dotychczasowych działaniach skupiłem się raczej na technicznej stronie (zawieszenie, podniesienie mocy), a tego na zdjęciach nie widać;d.
Dalszych poważniejszych zmian nie planowałem, chyba, że macie jakieś rozsądne propozycje.:)
Dziękuję za opinię. Nawet czytałem o tym dzisiaj trochę, duże prześwity i zardzewiałe bębny rzucają się w oczy. Nawet mam czerwony kolor ponieważ brat bawi się trochę malowaniem samochodów.:D
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2012-12-20, 21:25
Powitać kolejnego miłośnika Vento, ładna ventka z dużym potencjałem do zmian. Koledzy dobrze piszą że przydała by się gleba, choć minimalna i smoked front, z tym granatem robił by ogromną robotę
Dobrze jest czasem ludzi posłuchać. Wszystko elegancko tylko ta gleba jakoś mi nie pasuje;d. Znalazłem na konkurencyjnej stronie (lub zaprzyjaźnionej nie wiem;d) jak można we własnym zakresie zrobić przyciemnienie.
Silnik: AFN++ Pomógł: 34 razy Wiek: 42 Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 1736 Skąd: Warka
Wysłany: 2012-12-20, 21:55
Nikt nie zmusi cie do tego, ale lekka gleba choćby -40mm poprawi wygląd i właściwości jezdne ventki, a i tak wszędzie wjedziesz . Smoketa robi się samemu i nie jest to jakoś specjalnie skąplikowane.
Hej Hej;d przyjrzyj się dokładniej a zobaczysz kolor(wiem bo sami malowaliśmy;d). Wiadomo ze na żywo lepiej się prezentują;d.
Na wiosnę planuję zrobić kilka drobiazgów. Już mi poradzili przyciemnienie lamp i zrobić coś z bębnami i zaciskami:)
Wiosna idzie trzeba się szykować. Felgi zrobiłem już jakiś czas temu ale nie miałem baterii do aparatu;d wszystko zakurzone spartańskie warunki;d ale efekt chyba nie najgorszy. Na podwórko nie wyciągam, straszna plucha.(dlatego nie patrzcie na otoczenie;d).
Przyjdzie wiosna to wrzucę w jakiejś lepszej scenografii:)
Dawno mnie tu nie było ale wiele się u mnie zmieniło;d. Zrobiona cała blacharka: nowe progi i błotniki. Wymieniłem także drzwi (przybyły elektryczne szyby i lusterka). Pojawiły się przyciemnione szyby i tarcze z tyłu. Zdjęcia zostały zrobione telefonem na szybko wczorajszym popołudniem. Jak będę miał możliwość to postaram się wrzucić jakieś lepsze zdjęcia.
Myślałem nad hokejem ale ciężko zaleźć a co do szyb to udało mi się kupić całe drzwi wraz z przyciemnieniem więc nie wiem dokładnie jakie procent wynosi to przyciemnienie. przednie drzwi nie były przyciemniane
Dawno mnie nie było więc czas coś wrzucić:)
Nabyty hokej szeroki, lampy przyciemnione ale efekt nie do końca zadowalający, pomalowane zaciski hamulcowe oraz założone zagłówki w tylną kanapę.
Zdjęcia robione nieprofesjonalnym sprzętem delikatnie mówiąc:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum