Silnik: 1Z
Wysłany: 2013-07-08, 12:24 elektryka szyb
Cześć
Za niedługi czas stanę się posiadaczem Venta z '94 roku (najpierw prawko, potem auto ) - autko odkupię od rodziców, bo oni chcą się przesiąść w Audi. No ale mniejsza o tym, gadajmy o Vencie
Auto byłoby dla mnie idealne gdyby nie dwa braki - brak klimy i brak elektrycznych szyb. Temat klimy zgłębiłem tutaj i wyszło, że to się nie opłaci. A jak z elektryką ?
Chciałbym włożyć elektrykę w przód i tył, przy okazji podłączyć to pod domykanie z alarmem (uzbrajam alarm = zamknięcie dachu i szyb). Oprócz przeróbki alarmu, musiałbym kupić oczywiście siłowniki, boczki, przełączniki na deskę i to chyba tyle (chyba że trzeba instalację przerabiać ).
Pomysł jak pomysł, pytanie do Was o wykonanie i opłacalność. Wersja typu "sprzedaj i kup nowsze Vento takie jak Ci się podoba" odpada. Z góry dzięki za pomoc
Silnik: ABS
Wysłany: 2013-07-08, 13:39
Cenowo wyniesie Cie to ok. 300-400zl jak kupisz komplet. Sam dokladalek elektryke 2 miechy temu tylko, ze ja nie trafilem na kompletny swap a skladalem to z 4 aukcji i calosc mam za 250 zl a jeszcze troche zostalo. Potrzebujesz 4x mechanizmy elek. 4x wiazka w drzwi, 1x wiazka centralna ( laczy skrzynke bezpiecznikow ze slupkami i przyciskami w desce, boczki + raczki z przyciskami.Sam boczki narazie mam jeszcze od manulnych ale szukam czegos ciekawego bez tej dziury. Kupujac komplecik zwroc uwage czy kable nie sa pourywane przy wtyczkach i polamane w przelotce przy drzwiach, na poczatku wiazki centralnej powimien byc zielony bezpiecznik termiczny.
Co do zamykania. Sam mialem tylko domykanie szyberdachu po podpieciu szybek one tez sie domykaja kwestia dobrania czasu trwania sygnalu. U mnie ustawiajac 3s szybki domykaly sie czesciowo i niestety otwieraly przy otwieraniu. Musze nad tym jeszcze popracowac
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2013-07-08, 23:59
ja golasa robiłem w jakies niecale 3 godziny nie spieszac sie najbardziej schodzi z ulokowaniem wiązki pod deska zeby wszystko dobrze wyglądało a tak reszta jest prosta jak je**nie jak ogarniasz troche schematy to napewno dasz sobie rade i nie spalisz auta bo w skrzynce od bezpieczników masz miejsca dosc zeby sie powpinac
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum