Witam naczytałem się róznych artykułów o TURBO i już sam nie wiem co myśleć.
Chcę troche zwiększyć ciśnienie na Turbo bo wydaje mi się ciut małe.
Teraz po kolei układ chłodzenia sprawny Auto 1.9TD z boost pinem
I TURBO GARRETT T2. Juz się dorobiłem manometru
I tak pokazywało 0.2bar mało więc szukałem przyczyny, okazało się że ciegło od zaworu to z kontrą sie nie ruszało tak było zapieczone, coś w rodzaju WD40 trochę pomogło, już ciegło się rusza kilka mm i z czasem coraz bardziej da sie je ruszyc. Po tym cisnienie wzrosło do 0,4bar a nawet 0.6bar, domyslam ze cieglo sie przycina.
Manometr wpiolem w przewod idacy z pompy LDA tam gdzie idzie
Wiem wiem jak nie wiesz nie grzeb, ale juz za pozno.
Inna sprawa w tym wezu na gumie w LDA jest troche oleju ale tylko tłuste.
Nie krecilem cieglem bo i tak nie wiem w ktora strone a inna sprawa z gory chusteczkowy dostęp.
Podobno cieglo trzeba skrecic , Ile? i po to pewnie manometr metoda prob i bledow
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2013-07-02, 18:20
muchomorek165, bo moze nudzi sie juz pisanie w kółko o tym samym co bo Ty czy jeden inny napisze sobie Turbo Podniesienie Mocy i juz chce wiedziec wszystko opcja szukaj nie boli wałkowane z tysiac razy tu na forum i na golfie tez wystarczy wpisac w google i masz multum tego.
w skrócie zaczynasz od boost pina regulujesz jakos sensownie dawke paliwa aby za mocno nie kopcił i wogóle zaslepiasz EGR-a ładujesz IC , wywalasz kata robisz przelot aby. zeby silnik ci nie poszedł do nieba wtedy lekko podkrecasz cisnienie na turbinie i powinno Ci wystarczyc jesli nie to juz grubsze klocki aby wszystko hulało zmiana turbo skrzyni bo ta jaj nie urywa itp itd ...
a co ci sie dzieje z turbiną hmm nie mam pojecia ale mysle ze sam duzo nie zrobisz nie majac odpowiedniej wiedzy bo mozesz tylko sobie gorzej na grzebac moze byc jakas *^%#$*&$ ale czemu masz olej w wezyku od lda to niewiem bo tam raczej nic nie powinno byc u mnie bynajmiej nie ma ...
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
Ostatnio zmieniony przez Rafik 2013-07-02, 18:23, w całości zmieniany 1 raz
Wiem ze walkowane wiele razy szukałem ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na dwa pytania. Pierwsze cieglo skrócić czy rozkręcić ? Drugie boost Pin dawno założony i wyregulowany , kata tez dawno nie ma. A EGR chyba u mnie nie ma tosz to zwykły TD . A chciałem tyko taka mała informacje jak zwiększyć ciśnienie na Turbinie .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum