Silnik: 1,8 AAM Pomógł: 11 razy Dołączył: 14 Maj 2010 Posty: 620 Skąd: Kalisz
Wysłany: 2013-05-30, 20:49
a różnica w twardości sprężyn? odczuwalna?
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-06-01, 19:10
jak miałem na przodzie, to był twardszy od serii. Tył miałem FK, wiec nie wiem jak tył, ale przód twardszy. Nie jestem pewien, ale od GT maja grubsze zwoje, chyba.
To ja też się dołączę.
Siema, chłopaki kupiłem kilka miesięcy temu nowe amory na przód Kayaby (chyba tak się piszę) do tego komplet odbojników itd. wszystko ładnie się trzyma i dobrze pracuje. Problem polega na tym że przód znacznie podniósł się do góry i kijowo z boku wygląda jak przód jest w górze a dupa siedzi ;/ I tu pojawia się moje pytanie, czy na zwykły amortyzator mogę założyć sprężynę np -40mm ? Nie będzie to ograniczało pracy amortyzatora ?
Myślałem nad GWINTEM ale teraz trochę szkoda jak mam NOWE amory, a jeździłem na gwincie Golf 3 to strasznie twardo kumpel ma i u mnie to chyba nie przejdzie bo sporo jeżdżę.
Z góry dzięki.
P.S poszukuje kompletu nakładek na błotniki i może na progi od zewnątrz, oraz zderzaka przód.
Dzięki z góry
Kruchy69 Już prawie mieszkam w Ventce Octavia, Vento
Silnik: z turbo Pomógł: 20 razy Wiek: 32 Dołączył: 30 Gru 2011 Posty: 1588 Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-06-16, 20:46
uo Cie panie. Czego to ludzie nie wymysla, ale na seryjnych amorach to pewnie skacze jak pileczka. Poza tym - to co jest do wszystkiego to do niczego. Ale trzeba poczekać aż to ktos przetestuje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum