Wysłany: 2013-07-23, 11:14 Lampki sufitowe tył jak działają ?
Hej wczoraj zakupiłem vento z 92 roku, ktoś grzebał w lampkach sufitowych tylnych, załączają się razem z załączeniem światła pasażera, jak powinny być zapalane seryjnie ? Są tam jakieś przyciski które chyba u mnie nie działają.
do tych lampek powinien dochodzic staly + i-, u ciebie dochodzi staly plus i masa po krancowce pasazera, zobacz do kostki tych lampek, jak wyjmiesz glowna lampke z przodu to tam bedziesz mial do dachu przyklejona taka gabka kostke i tam sprawdz czy dochodzi plus i masa stala. ktos pewnie ucial stala mase i przylutowal mase po otwarciu drzwi. W kazdym razie musisz zobaczyc instalke tych lampek.
Lampki już rozebrane, przy przełączniku szybra faktycznie był przecięty przewód. Już polutowane jak ma być, jeszcze muszę naprawić włączniki tych lampeczek.
One nie świeciły w ogóle dopiero jak załączyłem lampkę do czytania z przodu. Teraz auto jest jeszcze rozebrane bo naprawiam szyber ale na sucho lampki działają po przyciśnięciu, udało się rozruszać ten wewnętrzny przełącznik. One mają się zapalać po otwarciu drzwi razem z przednią lampką ?
Nię, one mają się zapalać tylko jak je włączysz, każdą z osobna
A szkoda, bo powinno być tak jak ja mam u siebie w Borze, że otwierając którekolwiek drzwi zapalają się wszystkie, ale można niezależnie każdą z osobna włączyć lub wyłączyć na stałe. Dobry bajer to jest i jakby Ci się udało tak zrobić - było by mega praktycznie (moim zdaniem, oczywiście).
A szkoda, bo powinno być tak jak ja mam u siebie w Borze, że otwierając którekolwiek drzwi zapalają się wszystkie, ale można niezależnie każdą z osobna włączyć lub wyłączyć na stałe. Dobry bajer to jest i jakby Ci się udało tak zrobić - było by mega praktycznie (moim zdaniem, oczywiście).
żadem problem żeby zrobić aby lampki odpalały się razem z lampką główną, plus zostawiamy jak jest przy małych lampeczkach, natomiast trzeba przeciąć masę lampek i pod ucięte kable dochodzące pod lampeczki podać masę z głównej lampki. Jak lampki będą w położeniu włączone to odpalają się razem z lampką główną, jak będą w pozycji wyłączonej to nie włączą się po otwarciu drzwi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum