Silnik: 1.8 AAM Pomógł: 1 raz Wiek: 31 Dołączył: 23 Sie 2012 Posty: 568 Skąd: Kwidzyn/Malbork
Wysłany: 2013-07-18, 22:39
Zależy w jakim stanie jest silnik i od wielu innych rzeczy. Nie wypowiem się na ten temat szczegółowo, gdyż nie jestem zbyt dobrze w nim obeznany, ale z własnych doświadczeń: teraz mam Shella półsyntetyk i troche narzekam.. Wcześniej miałem Castrola mineralny i nie ubywało aż tak jak teraz.
Silnik: AAZ Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 03 Maj 2013 Posty: 110 Skąd: DSR
Wysłany: 2013-08-05, 11:33
Ja bym lał półsyntetyk.Jak jeździł na takim to lepiej żeby przy nim został.Co do marki oleju to zależy od ciebie przeważnie płaci się tylko za opakowanie,osobiście polecam olej Total ponieważ jest dość żółty a nie brązowy więc nie brudzi tak silnika.
Jak bierze olej to zalej mineralke a jeśli nie to jakiś półsyntetyk typu :
- Selenia 20K 10W40
- Valvoiline MaxLife 10W40
-Mobil Super 2000 10w40
-Castrol Magnatec10W40
-ELF Competition STI 10W40
- Shell Helix 10W40
-LOTOS semisyntetic 10W40
Wszystko też zależy od tego ile mamy przebiegu )
Nie koniecznie mineralkę bo w zimie przy mrozie będziesz miał problemy z rozruchem 10w40 i 15w40 rózną się temperaturą płynięcia na zimnym oleju i dodatkami myjącymi i uszlachetniającymi baza jest taka sama mineralna nawet jak przy 5w40 (nie które też mają mineralną bazę ) sam mam zalane 10w40 GM i oleju nie ubywa tak jak przy Castrol'u a wcześniej jeszcze przed Castrolem jeździłem na mineralnym.
Silnik: 1.8 90 KM Pomógł: 1 raz Wiek: 32 Dołączył: 14 Mar 2013 Posty: 263 Skąd: Wlkp PZL
Wysłany: 2013-08-10, 11:34
Jednak zdecydowałem się na ELF Competition STI 10W40,
tylko ile oleju wchodzi do 1.8 ABS?
Szukałem w googlach i szczerze mówiąc każdy pisze inaczej, nie wiem skąd ta rozbieżność ale jeden pisze że 3,5l aby był stan a na innym forum że 4,5l.
panowie podłącze sie pod temat. to prawda ze jeśli zalejesz silnik olejem miniralnym 15w40 to pózniej przy kolejnej wymianie nie powinno sie wlewać żadszego półsyntetyka???
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2013-08-16, 13:06
bartekjab, to kiedyś była prawda jak się jeździło na marnych olejach, teraz już niema tego problemu, chyba że długo - nie tylko jedną zmainę jeździłeś na marnym mineralu i nagle chcesz wlać syntetyk, ale takich systuacji się nie spotyka. I nie chodzi o to że rzadszy jest syntetyk, zresztą rzadszy od minerału jest tylko na zimno, tylko o lepsze właściwości myjące, usuwanie nagromadzonego osadu z silnika ktory teoretycznie może zatkać kanaly olejowe. O tym że nie wolno wszedzie piszą, ale kto realnie spotkał się z przypadkiem usterki z tego powodu?
Silnik: 1.8 GLX Pomógł: 29 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Kwi 2012 Posty: 2825 Skąd: Zielona Gora
Wysłany: 2013-10-16, 20:34
Poruszyc musze temat bo mam pomysl żeby przejść z minerala na polsyntetyk, co mowi o tym producent ma ktoś gdzies podane jakies specyfikacje? W necie nic nie mogę znalesc, zima sa problemy z rozruchem, wyciekow brak wiec może warto go zmienic
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum