Witam.
Mam problem z moim lakierem, jest on dość mocno zniszczony ZDJĘCIE .
Czy glinka da sobie radę z wyczyszczeniem tego czarnego nalotu w dolnej części karoserii?
Druga sprawa, jakie glinki polecacie ?
Pozdrawiam
Najpierw go dobrze umyj (nie szczotką) moze byc gąbka ale najlepiej karcherem, potem polerka mechaniczna potem jeszcze raz umyj i wypastuj powinien byc jak nowy
_________________ Diesel musi dymić
oferujemy:
-uslugi blacharsko lakiernicze
-elektryka samochodowa
-Swapy silnikow
-remonty silnikow
Wszystko w przystepnych cenach
A z czego te naloty? Najpierw tak jak kolega pawlik1993 pisze umyj dokładnie, jeśli masz dostęp do aktywnej piany, to możesz najpierw nią spsryskać, później dokładnie umyjesz ręcznie szamponem. Następnie użyj glinki (ja u siebie stosowałem VALETPRO niebieska i poradziła sobie bardzo dobrze). Następnie polerka, najlepiej mechaniczna. Polecam pasty Manzerna. Na koniec dobry wosk i będzie piknie;) Jeśli zależy Ci na trwałości to polecam Collinite 476.
W moim temacie na ostatniej stronie możesz zobaczyć jak wygląda czerwony LY3D, po polerce.
Widzę, że jesteś z olsztyna, to możesz podjechać do Bling Factory i się poradzić chłopaków.
Zajmują się tym na codzień to coś poradzą
Silnik: ASZ+ Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Mar 2012 Posty: 386 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2013-08-04, 21:00
Paweł_R napisał/a:
Polecam pasty Manzerna. Na koniec dobry wosk i będzie piknie;) Jeśli zależy Ci na trwałości to polecam Collinite 476
Paweł wie co dobre, sam m.in. tego używam Generalnie na focie nie ma tragedii z lakierem, możliwe, że sama wykańczająca pasta by starczyła, ale jak masz możliwość to podjedź niech ktoś rzuci na to fachowym okiem
No jeśli dla danielssa zalęży tylko na odświeżeniu lakieru, żeby nabrał połysku to myślę, że wystarczy. Ale ja to bym się pokusił o pełną korektę, z usunięciem większości rys No a później to już tylko dbać o powłokę i długoo się będzie pięknie prezentował, bo zadbany czerwony lakier wygląda
Mam pytanie odnośnie polerki. Miałem w malowaniu tylne błotniki i prawe drzwi tylne. Resztę musiałbym wypolerować bo lakier jest matowy, nie ma połysku. Jaką polecacie maszynę do polerki. Oczywiście nie musi być profesjonalna bo nie bede czyścił 5 aut dziennie i żeby się nie rozpadła po 2 czyszczeniach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum