Silnik: 1,9 diesel Pomógł: 41 razy Wiek: 41 Dołączył: 27 Mar 2009 Posty: 3076 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2013-08-17, 22:00 Vento Taxi
Dziś dzwoni do mnie kumpel i pyta czy wiem coś o wersji takiego Ventyla. Ma prae gratów z taiej wersji. Np opcja włączenia światła z tyłu dla pasażera. Albo manetka podobna do tempomatu, tylko jest na niej ludzik namalowany. W sumie to sam nie wie co to za opcja.
Hormon, jest to tzw. wersja Ecomatic, ale Golfa III. Bardzo mało tego było, a więcej szczegółów tutaj: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=284585
Trochę mi to zajęło odnalezienie tego jak się ta wersja nazywała, bowiem kiedyś czytałem o tym i po prostu zapomniałem
Jako jedyne miało elektrohydrauliczne wspomagania kierownicy, które podobno działało nawet na postoju, na wyłączonym silniku
Po prostu taka wersja eco, z systemem start-stop jak na tamte czasy, manualna skrzynia biegów z automatycznym sprzęgłem i dwoma pedałami
Silnik: w komorze Pomógł: 25 razy Wiek: 37 Dołączył: 06 Kwi 2008 Posty: 2784 Skąd: Z Mazowsza
Wysłany: 2013-08-18, 10:38
Było taxi Vento,Passat,transporter Audi 80,omega i pare innych...Vw od razu robi taka wersje w Niemcach aby nie trzeba było przerabiać...
był tylko jeden kolor kość słoniowa (w środku włączniki taxi,właśnie te włączanie lampki itp)
Czy akurat Ecomatic nie jestem pewien....
kiedyś był gdzieś ten prospekt ale nie pamiętam gdzie...
_________________ Grupa Mazowiecka
Ostatnio zmieniony przez Wydym 2013-08-18, 10:47, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: ASZ+ Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Mar 2012 Posty: 386 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2013-09-04, 16:44
To z manetką kierunków to chodzi chyba o włączanie gruszki od CB? Albo był megafon na dachu do zapraszania pasażerów
Fajna ciekawostka. Taką fotę udało mi się tylko znaleźć:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum