Wysłany: 2013-09-10, 15:36 Jaki kluczyk do mojego alarmu
Witam wczoraj dowiedziałem sie ze mam alarm przy aucie zawył mi jak otworzyłem drzwi po odłączeniu aku i teraz moje pytanie czy idzie dokupic pilota tak zeby domykał mi dzwi na guzik ? i pasowało by zeby tez syby domykał jak da rade;P
Sprawdź jakiej firmy jest to alarm, poszukaj pilota pasującego do tego rodzaju i zaprogramuj pilota i powinno działać
1. Alarm pewnie masz za bezpiecznikami obok sprzęgła, przy wiązce kabli, a na puszce będzie napisany model.
2.Szukaj pilota do tego modelu lub o takiej samej częstotliwośći.
3.Zaprogramuj pilota wg. instrukcji do tego alaramu.
Cebulaa, co do programowania to się zgodzę że można zaprogramować pod daną centralkę, ale często to nie działa przy dokupywanym pilocie(chyba że masz oryginał z zestawu, a pilota o tej częstotliwości nie znajdzie (bynajmniej nie powinien chyba że robią takie gówno) bo np. ktoś mógłby otworzyć Twoje auto swoim pilotem.
ale skoro ma już kostki i całe podłączenie, to najlepszym wyjściem byłoby kupić nowy sterownik tej samej firmy, podpiąć wszystko tak jak jest i cieszyć się dwoma pilotami
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum