Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Wyrwane koło pasowe....;/
Autor Wiadomość
LayoS 
Niedzielny kierowca
Vento<3

Silnik: 1.8 90KM
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2013-10-20, 11:38   Wyrwane koło pasowe....;/

Witam niestety coś znowu sie zepsuło we moim venciaku powoli mam go totalnie dosyć no ale tudno trzeba z nim walczyć nie wiem jak i czemu ale jak jest koło pasowe od pompy wody i pompy wspomagania to wyrwały sie 3 śrubki i trzyma sie teraz na 1 z tego co zobaczyłem już tam to było rozwiercane i grzebane coś pewnie dlatego śruby wyleciały pasek gdzieś poleciał i teraz do was pytanie czy naprawiał ktos u siebie takie czoś albo jakie porady zeby to zrobić dobrze zeby mi sie nie rozleciało gdzieś w trasie 200km od domu... Jak narazie planuje to dosyc prosto nawiercić i nagwintować no ale nie wiem co z tego wyjdzie bo moje gwintowniki juz troch przeszyły ;P Ma ktoś inne pomysły?:P Jak to jakoś jeszcze sensownie zrobić??

Thx za odp:**

hotdriver 
Donator

Silnik: 1,9 TDI AJM
Wysłany: 2013-10-21, 09:59   

Sruby gleboko ukrecily w gniazdach wystaja choc troche? jezeli troszke wystaj i maja jakas zadre to sprobuj srubokretem albo malym przecinaczkiem je wykrecic jezeli gleboko siedza to bez migomatu sie nie obedzie. nie radze wiercic ukreconych srub poniewaz sruba jest zrobiona z twardego metalu a proste jej rozwiercenie tym bardziej pod samochodem graniczy z cudem jezeli wykrecilbys to nagwintuj ta sama srednica sruby co byla kup klej do srub lub poksipol tylko bialy nie ten szary i posmaruj nowe sruby i przykrec poczekaj dobe i wuala beda dzialac

hotdriver 
Donator

Silnik: 1,9 TDI AJM
Wysłany: 2013-10-21, 10:00   

Sruby gleboko ukrecily w gniazdach wystaja choc troche? jezeli troszke wystaj i maja jakas zadre to sprobuj srubokretem albo malym przecinaczkiem je wykrecic jezeli gleboko siedza to bez migomatu sie nie obedzie. nie radze wiercic ukreconych srub poniewaz sruba jest zrobiona z twardego metalu a proste jej rozwiercenie tym bardziej pod samochodem graniczy z cudem jezeli wykrecilbys to nagwintuj ta sama srednica sruby co byla kup klej do srub lub poksipol tylko bialy nie ten szary i posmaruj nowe sruby i przykrec poczekaj dobe i wuala beda dzialac

LayoS 
Niedzielny kierowca
Vento<3

Silnik: 1.8 90KM
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2013-11-05, 15:50   

Rozwierciłem na 10 i nagwintowałem od nowa wsio klej tez jest więc jak teraz sie urwie to nie wiem xD

muchomorek165 
Już prawie mieszkam w Ventce
luki

Silnik: 1,9TD AAZ+
Wysłany: 2013-11-05, 15:54   

Cytat:
Rozwierciłem na 10 i nagwintowałem od nowa wsio klej tez jest więc jak teraz sie urwie to nie wiem xD

To na 12 zrobisz :D
Masz pytania dzwoń
728-862-808

Pilne pytania 004915217798727

Odpowiedz do tematu