Poszukuje odblasków(nie wiem czy dobrze to nazwałem) do przednich drzwi 2sztuki poniżej foto. Widział gdzieś ktoś moze na allegro lub w podobnych miejscach albo ma do sprzedania. Byłbym wdzięczny za pomoc
Pomógł: 1 raz Wiek: 44 Dołączył: 10 Maj 2007 Posty: 242 Skąd: POLSKA
Wysłany: 2007-11-04, 17:07
Gavel a ty masz lampki czy odblaski ? Bo ja mam takie same w dzwiach zaślepki jakie zdjęcie wystawił Szpiker. Ale myślę że tam trzeba tylko dołożyć wkład z żarówką i kablami , podłączyć to jakoś i gotowe.
Silnik: TDI 1Z+ Pomógł: 52 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 3284 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2007-11-04, 22:06
ja mam odblaski właśnie
wkład z żarówką oczywiście wstawić sobie możesz i przez to szkło będzie świecić i będziesz miał dodatkowy bajer
ale głównym zadanie tego szkła które ja mam to właśnie jest odblask
a oryginalne światełka w Vento wyglądają trochę inaczej bo są jakby dwukolorowe że tak powiem
Ja właśnie pociągnołem kable i małe żaróweczki pod wszystkie 4 drzwi i brakuje mi dwóch takich odblasków żeby to wszystko łądnie sie prezentowało. Moze znajde chwilke czasy to poszukam na allegro
Hektor, nie powiem troche roboty było ale dla sprytnego jedno popołudnie starczy Ja wkładów gotowych nie miałem. wkłady zastosowałem gotowe od zegarów z mercedesa chyba bo nie jestem pewien czy to od merca. a montaż to prosty rozebranie drzwi pociągniece kabli i przykręcenie tego wkładu w odpowiednim miejscu. Kable podłączyłem : plus poprowadzięłm z każdych drzwi do bezpieczników w wolne gniazdo a minusy podpinałem w progu pod brązowo biały kabel. troche roboty było z tylny,mi drzwiami bo nie było gdzie otworu zrobić na ten odblask ja zrobiłem dziure jakies 5 cm od koća tego dolnego materiału . w skrócie to chyba wszystko
Pomógł: 1 raz Wiek: 44 Dołączył: 10 Maj 2007 Posty: 242 Skąd: POLSKA
Wysłany: 2007-11-07, 07:34
Szpiker napisał/a:
Hektor, nie powiem troche roboty było ale dla sprytnego jedno popołudnie starczy Ja wkładów gotowych nie miałem. wkłady zastosowałem gotowe od zegarów z mercedesa chyba bo nie jestem pewien czy to od merca. a montaż to prosty rozebranie drzwi pociągniece kabli i przykręcenie tego wkładu w odpowiednim miejscu. Kable podłączyłem : plus poprowadzięłm z każdych drzwi do bezpieczników w wolne gniazdo a minusy podpinałem w progu pod brązowo biały kabel. troche roboty było z tylny,mi drzwiami bo nie było gdzie otworu zrobić na ten odblask ja zrobiłem dziure jakies 5 cm od koća tego dolnego materiału . w skrócie to chyba wszystko
Wolne gniazdo w bezpiecznikach tzn. gdzie. Bo ja w bezpiecznikach nie mam wolnego gniazda chyba
Jak myśłisz elektryk zrobiłby to dobrze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum