mi też ciekło, ale na szczeście w kole miełaem sucho. Podciekało po bocznych lampach, jak woda spływa tym rowkiem pod klapą, leci prosto na światła, tam podspód jakoś podcieka i wicieka wsrodku pod tą otuliną prosto do środka bagażnika, po obu stronach tak miałem, nie dużo na szczęście, ale bo większej ulewie było troszkę. także sprawdź czy tamtyędy gdzies nie cieknie, ewentualnie jakimś cudem po kablach, ale wątpię.
A duzo tej wody tam masz?
lampy na błotnikach. przyczyna była taka, ze były do d... uszczelki od lampy, mam nadzieje, ze teraz bedzie ok. jak odbiore atuo od lakiernika, bo wspominałem mu o tym problemie. posmarowac silikonem podobno wystarczy
Pomógł: 3 razy Wiek: 47 Dołączył: 28 Sie 2006 Posty: 268 Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-02-09, 12:33
Mnie też się lało. Okazało się że uszczelka nie była dociśnięta do klapy w jej górnej części. Klapa się troszke rozregulowała i była z jednej strony wyżej, trzeba było ją lekko obniżyć po przez regulacje śrubek mocujących.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-02-09, 17:07
Non a pewno nie silikon, który gromadzi wodę a co za tym idzie za chwilę będziesz miał mega rdzę... Są specjalne uszczelniacze, ale na pewno nie uszczelniacz. Weź np uszczelniacz do szyb, co prawda droższy ale masz pewność że nie zniszczysz b;achy...
To jednak nie spod lamp; że podcieka pod lampami i dostaje się do wewnątrz. To się leje z boku klamy po obu stronach, pod tą wyściółką, ale dokładnie skąd, jaka jest przyczyna, nie mam zielonego pojęcia. Oddam sprawę do jakiegoś detektywa albo ratownika wopr
[ Dodano: 14-02-2007, 16:46 ]
wyczrpały mnie się wszystkie pomysły. Może być z uszczelki tylnej szyby? Bo u góry w samych narożnikach gumowa uszczelka zparciała i sie skruszyła, tak myślę, ż emoże przez to, ale z kolei radziłem się szklarza, to mówił, że to na pewno nie moż ebyc przez to, gdyż szyba tylna jest klejona
Pomógł: 3 razy Wiek: 47 Dołączył: 28 Sie 2006 Posty: 268 Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-07-03, 00:07
Dzisiaj odkryłem kolejne źródło przecieku, przy teleskopie od klapy bagażnika po prawej strnie do błotnika wchodzi przewód otoczony gumową uszczelką. Dzisiaj po ulewie wlożyłem od drugiej strony rękę a uszczelka cała mokra i leje się do bagażnika.
możliwe, ale u mnie raczej nie, lałem pomalutku, i w moim przypadku woda dostaje się gdzieś pomiędzy blachą, gdzies na jej łączeniu, ale głowię się od x czasu, i dalej nie wiem skąd... kurka wodna...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum